Električni auto iz Mazde – Mazda MX-30

Martin K.

Novi MX-30 predstavlja isključivo električnu pogonsku tehnologiju u Mazdinu gamu. Nazvan e-Skyactiv, kombinacija pogonskog sustava s električnim motorom i litij-ionskom baterijom od 35,5kWh daje MX30 jedinstveno glatko, tiho i besprijekorno električnom iskustvu u vožnji i rasponom od oko 200 km, što znatno premašuje prosjek potreba europskih kupaca.

MX-30 dolazi sa modernim konceptnim stajlingom i vratima bez središnjeg stupa koji zajedno krče novi put za prekrasne, ručno izrađene oblike Kodo dizajna. U unutrašnjosti se nalazi središnja konzola koja sadrži prvu Mazdinu upravljačku ploču s dodirnim zaslonom i jedinstvene materijale dizajnirane da minimiziraju utjecaj na okoliš – obloga vrata sadrži vlakna izrađenih od recikliranih plastičnih boca i pluta prikupljenih iz kore drveća bez sječe.

U kombinaciji s MX-30-ovim svojstvenim glatkim, potpuno električnim ponašanjem u vožnji, prihvaćanje električnog G-Vectoring Control Plus sustava (e-GVC Plus) dovodi do još veće preciznosti vozačkog iskustva u Mazdi.

MX-30 ima poboljšan paket značajki i-Activsense. Unatoč prihvaćanju slobodnih vrata bez središnjeg stupa, njegova karoserija kombinira visoku čvrstoću – uključujući pažljivo dizajniranu strukturu za zaštitu visokonaponske baterije – s učinkovitom apsorpcijom energije za izvrsne sigurnosne performanse.

Mazdu MX-30 u europskim salonima očekujemo tokom druge polovice 2020. godine.

Foto: Mazda

Sljedeća objava

Nico Rosberg poklanja svoj Energica Ego električni motocikl

Prvak Formule 1 iz 2016.g., Nico Rosberg, odlučio je pokloniti svoj električni motocikl Energica Ego u dobrotvorne svrhe putem tombole. Energica Ego je električni super-motocikl s visokim performansama, koji stvara okretni moment od 215Nm i najveću brzinu od 241 km/h. Dvije dobrotvorne udruge fokusirane na djecu podijeliti će sav prihod […]