150 sretnika testirati će novi Volkswagen ID.3

Martin K.

Za odabrane zaposlenike u Volkswagen Sachsen e-mobilnost sutrašnjice počinje danas. Naime, oni će testirati potpuno električni Volkswagen ID.3 u svakodnevici u razdoblju od nekoliko tjedana – prije nego što isporuke službeno krenu početkom rujna.

Ukupno 150 ID.3 izgrađenih u Zwickau rezervirano je za zaposlenike u tri tvornice za svakodnevno testiranje u stvarnim uvjetima za analizu anonimnih podataka o korištenju i voznom stanju ID.3. Tijekom sljedećih mjeseci, to će Volkswagenu pružiti stalni niz dodatnih informacija sa stotina tisuća pređenih kilometara.

“Sveobuhvatni profili vožnje u trenutku pokretanja ID.3 na europsko tržište izuzetno su nam vrijedni i otvaraju daljnji potencijal za optimizaciju”, rekao je Thomas Ulbrich, član uprave Volkswagen robne marke za e-mobilnost.

„Tomu su dodani i vrlo osobni komentari naših zaposlenika. To znači da naš tim u Zwickauu ne samo da gradi ID.3 na najvišim standardima kvalitete, već i aktivno pomaže u daljnjem razvoju tehnologije i električnih automobila. “

Isporuka 30.000 modela koji čine ograničeno 1. izdanje ID.3 započinje u rujnu, kada će se pojaviti na cestama u većini europskih zemalja. Uz električnu ofenzivu, Volkswagen planira do 2022. ponuditi električna vozila u svim glavnim segmentima.

Izrada sljedećeg modela iz ID obitelj, prvog potpuno elektiričnog SUV ID.4, započeti će u Zwickau ove godine.

Foto: Volkswagen

Sljedeća objava

Autoindustrija i dalje u padu, BMW najavio smanjenje za 6 000 radnih mjesta

Još jedan znak kako je paromija koronavirusa snažno pogodila svjetsku autoindustriju silom superautomobila koji se zabio u zid, BMW je potvrdio da treba ukinuti 6 000 radnih mjesta. To će utjecati uglavnom na njemačku radnu snagu, ali će utjecati i na određene zaposlenike u drugim dijelovima svijeta, gdje BMW zapošljava […]