ABT doradio RS4! Pogledajte rezultat

Martin K.

Za one koji smatraju da Audi ne daje dovoljno snage svojim RS modelima tu su genijalci i ABT-a.

ABT je tuner kompanija fokusirana na Audi proizvode, a ovog puta su se uhvatili njihovog srednjeg modela Audi RS4. ABT je malo remapirao ECU i dodao poseban usis zraka što znači da 2,9 litreni V6 sada izbacuje 510ks (u odnosu na standardnih 450ks) i vrijeme od 3,9 sekundi do stotke (dvije desetinke brže).

Odlučite li se potrošiti nekoliko tisuća eura više, možete dobiti nadogradnju nazvanu “ABT Power S” koja snagu diže na 533ks i povećava maksimalnu brzinu na 300km/h. ABT je dodao i set anti-roll barova sprijeda i straga te set opruga podesivih po visini.

Naravno tu je i niz vizualnih elemenata koji naglašavaju da ovo nije bilo kakav RS4, uključujući prednji branik, otvore za zrak, CFRP stražnji spojler, 21-inčne naplatke u sjajnoj crnoj boji te ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s četiri ispušne cijevi od karbonskih vlakana.

Audi RS4 je ikona od prve generacije 1999. godine“, objašnjava šef ABT-a Hans-Jürgen Abt. “Dodali smo neke uzbudljive nove značajke ovom modelu sa velikim performansama, a sada ima još više “vatre”.”

Cijeli paket ‘RS4-S’ košta 31.900 eura, uključujući instalaciju i bojanje. Nadogradnja snage 533ks iznosi dodatnih 4.133 eura, dodatni moduli dodatnih 1.403 eura, a luksuzne školjke sjedala od karbona 3.499 eura.

Foto: ABT

Sljedeća objava

Bizarno: Spavao dok je Tesla vozila 150 na autocesti

Policija je uhitila Kanađanina zbog opasne vožnje jer je navodno spavao u svojoj Tesli i to pri velikoj brzini. Kada ga je policija zaustavila sjedište vozača i suvozača je bilo u potpunosti spušteno, a vozač i suvozač su očigledno spavali dok je autonomna Tesla sama vozila više od 150km/h. Kada je policija uključila […]