ABT predstavio RSQ8-R sa 740ks

Martin K.

Još jedan tjedan, još jedno čudovište izlazi iz ABT tvornice. Ovoga puta to je Audi RSQ8, najmočniji SUV Ingolstadta.

ABT ‘Power S’ kit za poboljšanje snage podiže snagu s 600ks i 800Nm na 740ks i 920Nm putem remapiranja motora i novog intercoolera za dvostruke turbopunjače. Dostupan je i sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika, također po narudžbi sa zadnjim cijevima.

Vizualno je najveća razlika u širokoj upotrebi karbona u predizajniranom prednjem i stražnjem kraju kao i oko kotača. RSQ8-R se kotrlja na ABT ‘HR23’ kotačima od 23 inča.

Iznutra se nalazi još karbonskih vlakana, a pojavljuju se i detalji poput novih sjedala, novih pragova vrata i upravljača i natpisa “1 od 125” na središnjoj konzoli.

Želite jedan? ABT kaže da će nadogradnju dobiti samo 125 automobila, a koštat će vas 70 000 eura dodatno na cijenu standardnog RSQ8.

Foto: ABT

Sljedeća objava

Borba protiv virusa: JAGUAR LAND ROVER beskontaktni zaslon koji radi bez dodira

Nova tehnologija beskontaktnog dodirnog ekrana koju su razvili Jaguar Land Rover i Sveučilište u Cambridgeu pomoći će zadržavanju očiju vozača na cesti i smanjiti širenje bakterija i virusa u svijetu. Patentirana tehnologija, poznata kao “prediktivni dodir“, koristi umjetnu inteligenciju i senzore za predviđanje korisnikovog cilja na dodirnom zaslonu – bilo […]