AC Schnitzer ‘pojačao’ BMW 5, a rezultat je brutalan

Josip J

BMW serije 5 je svima poznata bavarska sportska i luksuzna limuzina koja nudi pregršt snage i zabave, no nekima niti to nije dosta.

AC Schnitzer i Alpina su tvrtke koje već tradicionalno izvlače maksimum iz svakog BMW-a, a upravo je AC Schnitzer predstavio svoju verziju “petice”.

Ovaj njemački tuner se potrudio da se Serija 5 dodatno istakne iz mase zahvaljujući svojim brojnim kozmetičkim promjenama tako da je postala magnet za poglede. U ponudi su naplatci dimenzija od 19 do 21 inča i to u različitim bojama.

AC Schnitzer je spustio automobil za tridesetak milimetara, a opremio ga je sa aluminijskim papučicama i iDrive kontrolerom s AC logom. Ugrađen je i novi ispušni sustav od nehrđajućeg čelika sa četiri završetka cijevi.

U ponudi su novi branici za sedan, ali i za karavan. Također, moguće je dobiti i pragove ili stražnji spojler. Što se tiče performansi, snaga modela 540i može biti povećana sa 333 na 400 KS, a u slučaju modela M550i xDrive snaga se povećava s 530 na 620 konjskih snaga.

Također, dobra je vijest da AC Schnitzer radi na poboljšanju performansi i za dizelske i hibridne modele.

Foto: AC Schnitzer

Sljedeća objava

Najbolji u povijesti! Lewis Hamilton uzeo 92. pobjedu u karijeri

Rekordi su da se ruše! – izjava je legendarnog Michaela Schumarchera koji je sve do današnjeg dana bio čovjek sa najviše pobjeda u povijesti Formule 1. A današnji dan ulazi u povijest koju ispisuje jedan jedini – Lewis Hamilton. Savršenom vožnjom u Portugalu i sa najvećeom prednošću ove godine nad […]