Alfa Romeo muzej ponovno otvara svoja vrata povodom 110. obljetnice branda

Martin K.

Muzej Alfa Romeo ponovno se otvara za javnosti i to čini na poseban datum: 24. lipnja, dan kada marka slavi 110. godišnjicu svog osnutka. Obljetnica će se stoga proslaviti u Areseu, a nastavit će se i sljedećih dana. Muzej će ostati otvoren uobičajenim vremenom od 10-18 svakog dana do nedjelje, 28. lipnja.

Muzej je pripremio i nekoliko iznenađenja za posjetitelje koji će imati priliku ne samo posjetiti stalni postav, već i prvi put pristupiti područjima koja su do sada zatvorena za javnost i izvan muzejske rute: dvije etaže gdje se čuva zbirka i zakulisni muzej koji sadrži još 150 automobila, desetine cestovnih, zrakoplovnih i morskih motora, stotine modela, trofeja, umjetničkih predmeta, dodataka i još mnogo toga.

Ovom posebnom prigodom, nova Giulia GTA, limitirana inačica Giulie zamišljena za 110. obljetnicu branda, bit će prisutna u Areseu, a od 24. lipnja Muzej Alfa Romeo bit će poprište ekskluzivnog privatnog razgledavanja za kupce.

Organizirano u tri tematska područja – Vremenska traka, koja predstavlja kontinuitet u industriji; Ljepota, koja kombinira stil, dizajn i stil života; Brzina, sinteza tehnologije, sportskog i vozačkog užitka.

Muzej – osnovan 1976. godine, a potpuno obnovljen i preuređen 2015. – opremio se za doček posjetitelja nizom sigurnosnih mjera, s fokusom na zdravlje posjetitelja i osoblja. Na ulazu će se mjeriti temperatura, a ako vrijednost premašuje dopuštenu, od vas će se tražiti da odgodite posjetu.

Upotreba maske bit će obvezna, a posebne oznake pomoći će posjetiteljima da poštuju pravila društvenog distanciranja i da slijede put koji razdvaja tok ulaza od protoka izlaza. Prednost će se dodijeliti i digitalnom plaćanju, kako u blagajni muzeja, tako i u prodavaonici Alfa Romeo.

Muzej se prostire na površini od preko 6 tisuća četvornih metara i ima velike vanjske prostore, osiguravajući na taj način dovoljno prostora da posjetitelji i osoblje poštuju međuljudske udaljenosti.

Foto: FCA

Sljedeća objava

Volkswagen ID.3. prve isporuke počinju početkom rujna

“Velika električna ofenziva Volkswagenove marke doslovno stiže na cestu s ID.3. Ovaj automobil naglašava našu misiju koje je osigurati lokalnu mobilnost bez emisija štetnih plinova, pogodnu za svakodnevnu upotrebu i pristupačnu svima “, rekao je Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor marke Volkswagen. Od 17. lipnja, u većini europskih zemalja, moći […]