Alpina predstavila novi XB7, baziran na BMW X7 modelu

Martin K.

BMW ALPINA XB7 objedinjuje prednosti prostranog i luksuznog vozila sa sportskim aktivnostima, vrhunskom dinamikom vožnje, nenadmašnom okretnošću i snažnim, najsuvremenijim podvozjem za ultra visoke performanse.

4.4-litreni V8 motor s bi-turbom ispaljuje 621 KS i maksimalni okretni moment od 800 Nm, koji je dostupan od izvanrednih 2000 okretaja. Ovaj moćan stroj treba samo 4,2 sekunde za ubrzanje od 0 do 100 km/h, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 290 km/h. Opremljen je vrhunskom tehnologijom ovjesa što, prema tvrdnjama Alpine, otvara novu dimenziju u dinamici vožnje.

ALPINA sportski ovjes nudi širok izbor načina vožnje u rasponu od luksuzne udobnosti do napredne dinamike nadahnute utrkama.

Novi naplatci od 23“ u kultnom dizajnu Alpina CLASSIC opcionalno su dostupni. U suradnji sa stručnjacima iz Pirellija, visoke performanse ljetnih guma za 23″ kotače izričito su razvijene i specificirane za BMW ALPINA XB7 i pružaju impresivno prianjanje i zajamčenu vizualnu prisutnost u gradu.

Zračni ovjes omogućuje nevjerojatnu i primjetnu promjenu visine vožnje od 40 mm, ovisno o situaciji i odabranom načinu vožnje. U SPORT način rada ili pri brzinama većim od 160 km/h, visina vožnje smanjuje se za 20 mm. Visina vožnje spušta se još 20 mm na ukupno 40 mm iznad brzine od 250 km/h ili pri odabiru načina SPORT +.

I na kraju, cijena. Za ovaj prelijepi stroj na kotačima Alpina je odredila početnu cijenu od 155.200 eura, a poprilično smo sigurni da se nitko neće zadržati na početnoj cifri nakon konfiguratora.

Foto: Alpina

Sljedeća objava

(VIDEO) Godina dana bez legende: Niki Lauda je tri puta pobijedio smrt, a u sjećanju je ostao kao veliki vozač i učitelj!

Na današnji dan prije točno 12 mjeseci, svijet je ostao bez jednog od najboljih vozača u povijesti Formule 1, legendarnog Austrijanca Nikija Laude. Punim imenom Andreas Nikolaus Lauda, ovaj je čovjek ostavio veliki pečat u svijetu automobilizma, a mnogi će ga se sjećati po nevjerojatnom oporavku i povratku utrkama nakon […]