Aprilia Tuono 660 uskoro u serijskoj proizvodnji

Martin K.

Aprilijina dugo očekivana Tuono 660 se približava proizvodnji, a najbolja stvar je što se jedva promijenila od prototipa.

Iako je Aprilijin RS660 dvocilindrični sportski motocikl glavni u asortimanu, njegov dijelomični brat Tuono 660 mogao bi biti bolji u prodaji nakon što oba motocikla stignu do salona. Taj se dan bliži, s konačnim dizajnom tvrtke za Tuono 660 koji se pojavljuje u novoobjavljenim patentnim dokumentima.

Aprilia nikada nije skrivala činjenicu da je manji Tuono, čiji je koncept prikazan prošlog studenog, oduvijek bio namijenjen proizvodnji. Planirano je da u prodaji bude 2021. godine, nekoliko mjeseci nakon RS660. Neizbježno je napraviti podešavanja između faze ‘koncepta’ i produkcijske verzije, ali novi patent pokazuje da su minimalni.

Morat ćete pažljivo pogledati kako bi uočiti malo opsežniji trup, potreban za prikrivanje pametno upakovanog ispušnog sustava koji uspijeva ugurati sve propisane Euro5 norme za smanjenje emisija i buke u prostor ispod motora.

Inače, styling je gotovo nepromijenjen. Na patentnim slikama nedostaju zaštitne poluge na krajevima ručica, a Brembo kočnice imaju pravokutni rezervoar, umjesto cilindričnog, ali ove promjene nisu nužno reprezentativne za dizajn proizvodnog motcikla.

Prema Aprilijinom planu, očekujemo da se konačna verzija Tuono 660 pojavi ove jeseni otprilike u isto vrijeme kada RS660 stigne u proizvodnju. Prodaja Tuono 660 uslijedit će 2021. godine, a model Tuareg 660 pridružit će se asortimanu nakon toga.

Foto: MCN

Sljedeća objava

BMW potvrdio M3 Touring

BMW je konačno odlučio napraviti M3 Touring. Nakon desetljeća čekanja, iz Münchena danas stiže vijest za verziju M3 s pet vrata, čime je oduševio sve osim Alpine. Sljedeća M3 limuzina bit će otkrivena sljedećeg mjeseca, ali iz Münchena kažu da je Touring još uvijek u ranoj fazi dvogodišnjeg razvoja, pa […]