Audi predstavio još jedan sportski kupe u obliku Q5 Sportbacka

Josip J

Audijeva Q obitelj se širi i to još jednim kupeom – Q5 Sportback.

Tako je nakon Q3 i Q7 (u obliku Q8) i “trojka” dobila svoju Sportback, odnosno coupe verziju.

Rivali Audija Q5, Mercedes GLC i BMW X3 također imaju coupe varijante tako da je bilo očekivano da se i Audi pridruži ovom trendu.

Najuočljivija karakteristika je coupeovska linija krova, dok je ostalo uglavnom jednako izgledu nedavno predstavljenog obnovljenog modela uključujući redizajniranu prednju masku s novim usisnicima i oštrijim svjetlima s novim svjetlosnim potpisom.

Odlično izgledaju i nova OLED svjetla, koja imaju i sigurnosnu funkciju. Naime, ako sa stražnje strane brzo prilazi drugo vozilo, cijelo stražnje svjetlo se upali kao upozorenje drugom vozaču.

Mehanički je sve “prepisano” od modela Q5, osim što Sportback neće biti dostupan u plug-in hibridnoj varijanti. Međutim, postojat će standardne i S verzije sa četverocilindričnim i šestocilindričnim motorima.

Audijev 2,0-litarski četverocilindrični motor s blagom hibridnom tehnologijom razvija 261 KS i 370 Nm okretnog momenta. Snažniji 3,0-litarski V6 motor s turbopunjačem u modelu SQ5 Sportback isporučuje 349 KS i 500 Nm okretnog momenta.

Audi nudi i nekoliko opcija ovjesa, a novi zračni ovjes koji može podizati i spuštati automobil za 61 mm. Q5 Sportback ima unaprijeđenu unutrašnjost i Audijev novi MIB 3 softver. Tu je novi 10,1-inčni ekran osjetljiv na dodir koji se ističe iz armaturne ploče, a koji izgleda drugačije u odnosu na Q3 i Q8. Moguće je dobiti drvene detalje i ambijentalno osvjetljenje.

Audi Q5 Sportback stiže kao model za 2021. godine, a cijena još uvijek nije poznata.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

Kakva nostalgija: Bili smo na Oldtimer desantu na Zagreb i ulovili neke legendarne primjerke

Subota, 3. listopada, bila je rezervirana za oldtimer vozila na zagrebačkim ulicama. Tog se dana, naime, održala kultna manifestacija 14. Old school desant na Zagreb, na kojoj se ove godine okupio rekordan broj povijesnih vozila. Riječ je o manifestaciji koja od 2007. povezuje velik broj klubova vlasnika starodobnih vozila iz […]