Audi predstavio RS6 Avant RS Tribute Edition po uzoru na legendarni RS2

Vozilica

Audi je predstavio specijalnu verziju modela RS6 Avant kojom odaje počast  legendarnom modelu RS2 Avant.

Podsjetimo, RS2 Avant je sportski karavan koji je napravio Porsche iskoristivši brojne komponente razvijene u njegovom Zuffenhausenu.

Novi Audi RS6 Avant RS Tribute Edition je baziran na modelu RS6 te je inspiraciju pronašao u legendi 90-ih s petocilindričnim motorom koja je bila lakirana u Nogaro plavu boju.

Detalji kao što su rešetka hladnjaka, komponente aerodinamike i krovni nosači lakirani su u crnu boju, dok su kućišta bočnih retrovizora u boji karoserije.

RS6 je dobio 22 inča velike naplatke te crvene kočiona kliješta, a tu je i odgovarajuća RS6 oznaka. Retro detalji su prisutni u unutrašnjosti gdje Denim plavi konac odgovara Nogaro plavoj temi eksterijera.

Poznati 4,0-litarski bi-turbo V8 motor je preuzet od standardnog modela RS6 i razvija 591 KS i 800 Nm okretnog momenta.

Audi je ugradio sportski ispušni sustav, a opremio ga je i s Driver Assistance paketom koji uključuje adaptivni tempomat, kao i Executive paketom koji donosi HUD display, mehanizam “mekanog” zatvaranja vrata, grijače stražnjih sjedišta, dodatnu kožu u unutrašnjosti i ostalo. Također, za odličan zvuk brinu se Bang & Olufsen žvučnici.

Proizvodnja specijalnog modela je ograničena na samo 25 primjeraka, a Audi već prima narudžbe za američko tržište gdje cijena iznosi 136.800 dolara.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

Ova 'jedinica' je prvi trkači Golf ikada

Nije potreban veliki uvod da bismo vam predstavili Volkswagen Golf. Nakon što je predstavljen početkom 70-ih godina prošlog stoljeća do danas smo ga imali mogućnosti vidjeti u raznim verzijama. Tako definitivno treba odati počast prvom trkačem Golfu na svijetu koji je napravio seizmički pomak u naslijeđu tvrtke. Golf je bio predstavnik nove generacije […]