Audi predstavio RS6 Avant RS Tribute Edition po uzoru na legendarni RS2

Josip J

Audi je predstavio specijalnu verziju modela RS6 Avant kojom odaje počast  legendarnom modelu RS2 Avant.

Podsjetimo, RS2 Avant je sportski karavan koji je napravio Porsche iskoristivši brojne komponente razvijene u njegovom Zuffenhausenu.

Novi Audi RS6 Avant RS Tribute Edition je baziran na modelu RS6 te je inspiraciju pronašao u legendi 90-ih s petocilindričnim motorom koja je bila lakirana u Nogaro plavu boju.

Detalji kao što su rešetka hladnjaka, komponente aerodinamike i krovni nosači lakirani su u crnu boju, dok su kućišta bočnih retrovizora u boji karoserije.

RS6 je dobio 22 inča velike naplatke te crvene kočiona kliješta, a tu je i odgovarajuća RS6 oznaka. Retro detalji su prisutni u unutrašnjosti gdje Denim plavi konac odgovara Nogaro plavoj temi eksterijera.

Poznati 4,0-litarski bi-turbo V8 motor je preuzet od standardnog modela RS6 i razvija 591 KS i 800 Nm okretnog momenta.

Audi je ugradio sportski ispušni sustav, a opremio ga je i s Driver Assistance paketom koji uključuje adaptivni tempomat, kao i Executive paketom koji donosi HUD display, mehanizam “mekanog” zatvaranja vrata, grijače stražnjih sjedišta, dodatnu kožu u unutrašnjosti i ostalo. Također, za odličan zvuk brinu se Bang & Olufsen žvučnici.

Proizvodnja specijalnog modela je ograničena na samo 25 primjeraka, a Audi već prima narudžbe za američko tržište gdje cijena iznosi 136.800 dolara.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

Ova 'jedinica' je prvi trkači Golf ikada

Nije potreban veliki uvod da bismo vam predstavili Volkswagen Golf. Nakon što je predstavljen početkom 70-ih godina prošlog stoljeća do danas smo ga imali mogućnosti vidjeti u raznim verzijama. Tako definitivno treba odati počast prvom trkačem Golfu na svijetu koji je napravio seizmički pomak u naslijeđu tvrtke. Golf je bio predstavnik nove generacije […]