Baterija Tesle u kombiju starom 40 godina genijalnog imena – Voltswagen

Josip J

Svi znamo za Teslu Cybertruck, kamion kojim je Elon Musk pokazao svijetu da velike brzine nisu rezervirane samo za hiperautomobile.

Iako je izgled Cybertrucka možda podijelio mišljenja, njegove su performanse zasigurno impresionirale sve. Za one koji su privučeni njegovom snagom, ali i dalje više preferiraju klasičan stil postoji rješenje.

Naime, Electric Classic Cars, restauratorska radnja sa sjedištem u Velikoj Britaniji poznata po ubrizgavanju “struje” u klasične automobile, započela je novi projekt. Kao i ostali auti i ovaj VW-ov T2 dobiva električno srce ispod haube, a to pokazuje da se njegova snaga povećala desetak puta.

Poput Cybertrucka, i ovaj Volkswagen ili bolje rečeno ‘Voltswagen’ kako ga je voditelj projekta nazvao, dolazi s pogonskim sustavom iz Tesle. No, za razliku od Cybertrucka, ovdje su motori i baterija uzeti s Teslinih postojećih modela.

Elektromotori su iz modela S, koji na stražnje kotače izbacuje 450 konjskih snaga umjesto slabih 47 konjskih snaga koje je VW ponudio u početku. Dodajte bateriju od 100kWh iz modela X i do “stotke” mu treba u samo 5 sekundi. Također, može preći 400 km s jednim punjenjem.

Ovaj VW ima i zaslon osjetljiv na dodir u središnjoj konzoli, no za razliku od Tesle, nije toliko velik ni intuitivan, ni informativan, ni pametan. Međutim, u njemu se nalaze kontrole za kombi koje uključuju brzinomjer i dodirne tipke za odabir stupnja prijenosa.

Vanjski izgled je također restauriran, ali sadrži određene prepoznatljive detalje.

Foto: Screenshot

Sljedeća objava

Na Goodwood Festival stiže i Toyota i to s novim - Yarisom

Toyota Gazoo Racing je potvrdio dolazak više automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, koji će se održati za vikend 16.-18. listopada na Goodwood Race Circuit u zapadnom Sussexu u Velikoj Britaniji. Među vozačima će biti i zvijezda Britanskog prvenstva turing automobila, Tom Ingram u UK Corolli iz Speedworks Motorsporta/TOYOTA GAZOO Racinga. Ingram ima […]