Bentley proizveo 20.000 Benteygu, najmoćniji i najluksuzniji SUV

Martin K.

Višestruko nagrađivani Bentayga predstavljen je kao luksuzni SUV još 2016. godine, nudeći kupcima vrhunski Grand Touring doživljaj neograničen krajolikom ili uvjetima. Vozačka sposobnost i nevjerojatan luksuz su zaštitni znak Bentayge – moćan, individualan i ekskluzivan u jednakoj mjeri, Bentayga je za one koji zahtijevaju luksuz bez kompromisa.

Prvi kupci dobili su svoja vozila početkom 2016. godine, a u četiri godine od tada, 20.000-ta Bentayga izrađena je od strane kvalificirane radne snage u tvornici Bentley u Creweu. Svaki je proveo više od 100 sati na namjenskoj proizvodnoj liniji, gdje tim od 230 majstora pažljivo ručno sastavlja svaku Bentaygu.

Stvaranje potražnje također stvara prilike za konkurente, međutim različite mogućnosti Bentayge znače da je u posljednje četiri godine nadmašio sve svoje ključne konkurente i zacementirao priznanje vrhunskog luksuznog SUV-a. Bentayga je osvojila nagradu ‘Changer Game’ vodeće automobilske publikacije za postavljanje novih standarda i prkošenje konvenciji, zbog jedinstvene kombinacije luksuza i mogućnosti.

Benteyga se isporučuje sa tri različita motora, 6.0 literni W12, inovativnim V8 i tehnološki naprednim dizelom također u V8 varijanti, a Bentley je također najavio i hibridnu verziju najluksuznijeg SUV-a.

Nudeći najbolje od oba svijeta, novi plug-in hibridni model kombinira napredni električni motor s moćnim i učinkovitim V6 benzinskim agregatom nove generacije. Hibridna verzija najluksuznijeg SUV-a na svijetu bit će najučinkovitiji model tvrtke ikad s emisijama CO2 od 79 g/km.

Foto: Bentley

Sljedeća objava

(VIDEO) Čak 600 KS iz samo tri cilindra: Pogledajte kako je to uspjelo ovom švedskom proizvođaču

Koenigsegg Gemera fantastičan je automobil, a njegov najfascinantniji element zasigurno je motor. Naime, unatoč tome što ima samo tri cilindra i dvije litre, proizvodi čak 600 KS. Ugrađen je u sredini, a pokreće prednje kotače i ima mjenjač sa sedam brzina. Kako su točno vlasnik Christian i njegova ekipa izbacili […]