Bizarno: Spavao dok je Tesla vozila 150 na autocesti

Josip J

Policija je uhitila Kanađanina zbog opasne vožnje jer je navodno spavao u svojoj Tesli i to pri velikoj brzini.

Kada ga je policija zaustavila sjedište vozača i suvozača je bilo u potpunosti spušteno, a vozač i suvozač su očigledno spavali dok je autonomna Tesla sama vozila više od 150km/h.

Kada je policija uključila rotacijske sirene kako bi ih zaustavila, druga vozila su se micala ispred njih, a Teslin automobil je samo ubrzao.

Dvadesetogodišnjem vozaču će se suditi u prosincu. Optužen je za prebrzu i opasnu vožnju, a ukinuta mu je dozvola na 24 sata zbog umora.

Teslini automobili trenutno rade na autopilotu drugog nivoa koji od vozača zahtjeva da bude oprezan i spreman za djelovanje s rukama na volanu.

Osnivač tvrtke Elon Musk je rekao da potpunu autonomiju vozila koje proizvode očekuje do kraja godine, ali s nešto malo uključenosti vozača.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

Rolls Royce Ghost za još ekskluzivniju elitu

Iako novom Ghostu baš i ne nedostaje prostora za stražnje noge, ako ćete većinu vremena provesti sjedeći straga sigurno ćete poželjet novi model ‘Extended’, koji je nevjerojatnih 170 mm duži od standardnog automobila. Rolls kaže da ima najviše stražnjih prostora za noge od bilo koje druge limuzine, osim gigantskog Phantom […]