BMW je za predstavljanje novih M3 i M4 izabrao jedan hrvatski grad

Josip J

BMW je u je nedavno predstavio svoje nove sportaše, odnosno modele M3 i M4.

“Ikone su se vratile”, čuje se na početku promidžbenog spota koji je snimljen upravo u Hrvatskoj. Začudo, nije riječ o otoku Pagu koji služi kao kulisa brojnim premium markama poput Porschea, Bentleya i ostalih.

BMW se odlučio na malo manje mondeno mjesto, bolje rečeno industrijsko. Riječ je o Rijeci, točnije kompleksu “Metropolis”.

Kompleks “Metropolis” zaštićeno je kulturno dobro unutar lučkog područja s početka 20. stoljeća, jedinstvenom povijesnom kompleksu od pet lučkih skladišta koja se u dva reda nižu uz morsku obalu. Građeni su u historicističkom stilu s dekoracijama mađarske secesije što ih čini jedinstvenim u svijetu, a ta bi se lokacija u budućnosti trebala prenamijeniti u Znanstveno-tehnološki park.

Osim u Rijeci, neke od snimki dolaze nam i s otoka Krka. Zavojite ceste i pogled na Jadransko more svakako su kulisa dostojna novih BMW M modela koji sigurno neće razočarati svoje obožavatelje budući da je u ponudi i ručni mjenjač.

Ispod haube će biti dobro poznati 3,0-litreni M TwinPower redni šestak sa 480 KS, odnosno 510 KS u snažnijoj Competition izvedbi. Ručni mjenjač pritom će biti dostupan isključivo s pogonom na stražnje kotače. S druge strane, verzije s M xDrive pogonom na sve kotače i 510 KS uparenih sa 8-stupanjskom automatikom sada će nuditi puno više u vidu funkcionalnosti.

Ubrzanje do stotke za verziju sa stražnjim pogonom iznosi 4,2 sekunde, dok Competition uz xDrive do stotke juri za tek 3,9 sekundi i ne zaustavlja se do krajnjih 290 km/h ako vozač odabere opcijjski M Driver paket.
Vrijedi napomenut kako su iz BMW-a najavili i M3 Touring, karavansku verziju koja će svakako dovesti do “nereda” na tržištu.

Foto: Screenshot

Sljedeća objava

Ako pitate Amerikance ovo su novi automobili s najgorom unutrašnjošću

Američki poslovni magazin Bloomberg je izdvojio pet novijih automobila za koje smatraju da imaju najgoru unutrašnjost. Na listi se nalaze i neki skupocjeni sportaši te bi ovaj izbor mogao privući dosta polemike. Kako je naveo Bloomberg, riječ je o automobilima kod kojih zadovoljstvo za volanom ne znači i to da mogu odgovoriti na sve ostale […]