BMW M8 Competition odmjerio snage sa BMW S1000RR

Martin K.

BMW M8 Competition dolazi sa twin turbo 4,4-litreni V8 motor snage 616ks, najmoćniji motor koji je bavarski proizvođač automobila ikada napravio. Isto se može reći i za redni četverocilindričnim motor od 1000 kubika sa 204ks koji je BMW Motorrad ubacio u svoj najnoviji superbike S1000RR. S impresivnim brojevima oba bimera, YouTuber Car Expert stavio ih je na crtu kako bi vidjeli koji će prevladati.

Videozapis započinje izravnom provjerom zvuka oba vozila, a nakon provjere zvuka M8 je dobio priliku ispružiti noge na nekim testovima ubrzanja. Nakon puno prepucavanja s različitim načinima vožnje, M8 je na vlažnu stazu stavio solidne brojeve. Na putu do četvrt milje od 11,3 sekunde pri 202 km/h izvršio je sprint od 0 do stotke u 3,3 sekunde.

Podaci o izvedbi oba vozila napravili su zanimljivu usporedbu u utrci ubrzanja. Svaka vožnja demonstrirala je prednosti i nedostatke četiri kotača u odnosu na dva.  Iako je video dokaz da su oba Bimera nevjerojatno različita, pokazuje da zadržavaju BMW-ov inat da budu vrhunski strojevi u svojim klasama. Uostalom, uvjerite se sami u videu niže.

Foto: YouTube

Sljedeća objava

MotoGP: Novi kalendar utrka za 2020. godinu

MotoGP sezona 2020. izgubila je još jednu utrku u ponedjeljak, kada je otkazana Velika Nagrada Japana. Prvih 11 utrka u sezoni bilo je odgođeno ili otkazano zbog pandemije koronavirusa. Organizatori MotoGP-a Dorna čekaju odobrenje španjolske vlade da započne sezona sa skraćenim trkama utrkama na stazi u Jerezu 19. i 26. […]