BMW potvrdio M3 Touring

Martin K.

BMW je konačno odlučio napraviti M3 Touring. Nakon desetljeća čekanja, iz Münchena danas stiže vijest za verziju M3 s pet vrata, čime je oduševio sve osim Alpine.

Sljedeća M3 limuzina bit će otkrivena sljedećeg mjeseca, ali iz Münchena kažu da je Touring još uvijek u ranoj fazi dvogodišnjeg razvoja, pa očekujte da će gotov automobil biti 2022. Prototip M3 Touringa tek treba proći testiranja i čarolije na Nürburgringu , kao i testiranje na javnim cestama …

To nije prvi M automobil koji je dobio dodatnu dozu praktičnosti – BMW je proizveo M5 Touring 1992. i 2007. – ali ovo je prvi put da se formula primjenjuje na M3

BMW kaže da će M3 Touring imati šire osovine, vidljiv veliki prednji ulaz zraka i četiri ispušne cijevi straga. Sprijeda nas očekuje isti izduženi “bubrezi” kao i na M3 prototipu koje smo primijetili te na novoj seriji 4.

BMW je potvrdio da će M3 Touring koristiti šesterocilindrični M TwinPower turbo motor. Šef BMW-ove divizije M, Markus Flasch, već je potvrdio da će sljedeći M3 pokretati istim motorom kao i Münchenovi visoko performansni SUV-ovi, koji se odlikuju snagama od 486ks i 520ks.

“Sljedeći BMW M3 imat će potpuno novi motor S58 koji lansiramo u modele X3 M i X4 M”, rekao je u intervjuu za Car Magazine i dodao: ‘Imat će 486 ks u standardnoj verziji i 520ks u Competition izvedbi.

Sljedećeg će modela M3 biti nekoliko varijanti, od kojih su neke s pogonom na stražnje kotače, a druge s ručnim mjenjačem, no ostaje nam vidjeti hoće li Touring ponuditi isti izbor.

Foto: BMW

Sljedeća objava

Stiže potpuno novi Audi S3 Sportback i limuzina

Sportback i limuzina iz Ingolstadta se vraća: ovo je najnoviji Audi S3, a prvi stižu u listopadu 2020. godine. Predvidljivi pogonski sklop: 2,0-litreni četverocilindrični turbo 310 ks i 400Nm okretnog momenta, spojen na sedmostupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom, a snaga ide na sva četiri kotača. Audi kaže da su […]