BMW radi na potpuno električnom M5 sa 1.006 konjskih snaga

Martin K.

Britanski Car magazin izvijestio je da će BMW predstaviti elektirčnu verziju svoje M5 limuzine. Ako su objavljeni podaci stvarni, BMW će ponuditi 1.006 konjskih snaga sa sljedećom generacijom automobila. Od prošle godine se šuška da će glavna vozila BMW-a – ne samo posebni modeli s i oznakom – pružiti čiste električne verzije. CAR sada izvještava da se to zaista događa.

Potpuno električni M5 upotrijebit će šarlatan paket snage 135 kWh s baterijskim sustavom od 400 V koji će se kasnije nadograditi na 800-voltni sustav. Predviđeni domet navodno je 700km. CAR kaže da interni dokumenti otkrivaju da će M5 EV koristiti tri motora. U prednjem će pogonu biti ugrađen jedan električni motor snage 250 kW i još dva za stražnje kotače. To bi sugeriralo 1.006 konja sa torque-vectoring sustavom.

BMW je nedavno predstavio svoj fleksibilni pristup proizvodnji koji mu omogućava proizvodnju automobila sa motorom sa sagorijevanjem, plug-in hibrida i EV-a s istom arhitekturom i na istim proizvodnim linijama. To počinje sa svojim sljedećim setom električnih vozila: iX3, i4 i iNext.

BMW M divizija poznata je po modificiranju pogonskih sklopova, ovjesa, aerodinamike i karoserija vozila kako bi ih pretvorila u munjevito brze strojeve. No M inačice obično slijede godinu dana nakon što stigne glavna verzija. Sljedeća nova i poboljšana generacija BMW 5 serije očekuje se tek sredinom 2023. godine, što bi značilo da M verzija (uključujući EV) dolazi na red tek 2024.godine.

Foto: BMW

Sljedeća objava

BMW M8 Competition odmjerio snage sa BMW S1000RR

BMW M8 Competition dolazi sa twin turbo 4,4-litreni V8 motor snage 616ks, najmoćniji motor koji je bavarski proizvođač automobila ikada napravio. Isto se može reći i za redni četverocilindričnim motor od 1000 kubika sa 204ks koji je BMW Motorrad ubacio u svoj najnoviji superbike S1000RR. S impresivnim brojevima oba bimera, […]