BMW vratio u život posebnu oznaku sportskih modela! Novi 128ti

Martin K.

Sa svojim posebno podešenim M Sport ovjesom (spuštenim za 10 milimetara), Torsenovim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem i prilagođenom upravljačkom programu, ekskluzivni kompaktni sportski model s pogonom na prednje kotače usredotočen je na izuzetno privlačan užitak u vožnji – tvrde iz BMW-a.

BMW 128ti prenosi s BMW-a M135i xDrive čvršći anti-roll bar, čvršće opruge i amortizere za izvrsnu dinamiku vožnje. Uz to, pogon na prednje kotače 128ti je oko 80 kilograma lakši od vodećeg modela.

2.0 litreni motor s BMW TwinPower Turbo tehnologijom izravni je izdanak varijante BMW-a M135i xDrive – najsnažnijoj četverocilindričnoj jedinici BMW Grupe – i razvija 195 kW (265ks). Serijski dolazi i osamstupanjski Steptronic Sport mjenjač.

Kao i u BMW-u M135i xDrive, standardno je ugrađeni sustav kočenja M Sport s crveno obojenim čeljustima, a dvobojni aluminijski naplaci rezervirani su isključivo za BMW 128ti dok se sportske gume Michelin Pilot Sport 4 mogu navesti kao besplatna opcija.

Ekskluzivne prepoznatljive značajke s unutarnje i vanjske strane BMW-a 128ti daju automobilu prepoznatljiv izgled. Uzimajući za osnovu model M Sport, dodaje posebne sitnice i ukrasne letvice, bočne obloge i značku “ti” ispred stražnjih kotača u sportskoj crvenoj boji.

Ako ovaj model naručite s metallic bojom Melbourne Red ili Misano Blue, naglasci i značka “ti” dolaze u crnoj boji. Unutrašnjost također sadrži mnoštvo crvenih naglasaka, uključujući veliku površinu Race Red na naslonima standardnih sportskih sjedala, prošivene “ti” u središnjem naslonu za ruke i kontrastne šavove na ostalim naslonima za ruke.

BMW 128ti udahnjuje novi život dugoj tradiciji BMW-a. Od 1960-ih značka „TI“, kasnije „ti“, označava „Turismo Internazionale“ i ističe posebno sportske modele – od kultnih BMW 1800 TI i BMW 2002 TI do BMW 323ti Compact i BMW 325ti Compact kasnih godina 1990-ih.

Lansiranje na tržište održat će se u studenom 2020. godine, a cijene u Njemačkoj počinju od 41.574,79 € uključujući PDV.

Foto: BMW

Sljedeća objava

Polestar najavio proizvodnju svog novog modela

Polestar je potvrdio da planira staviti svoj Precept u serijsku proizvodnju. Što znači da jednog dana u budućnosti možete kupiti baš ovaj automobil. Što je dobra vijest, jer Polestar Precept izgleda prekrasno. Električni GT s četiri sjedala, Precept će imati određenu količinu konjske snage i moći će doći do stotke […]