Bomba u Porsche centru u Zagrebu: Mehaničari rastavili automobil i pronašli eksplozivnu napravu

Josip J

Policija i pirotehničari okružili su u ponedjeljak poslije 13 sati servis Porsche Inter Auto na zagrebačkom Jankomiru i evakuirali ljude nakon dojave o mogućem nalasku bombe, piše 24sata.

Muškarac je dovezao automobil na u servis, a radnici su pronašli improviziranu eksplozivnu napravu kada su pokušali rastaviti automobil.

“U 12:54 sati stranka je došla u servis na Jankomiru, rekla je kako tijekom vožnje osjeća nešto čudno oko kotača. Dečki koji rade su pogledali što se događa i onda su uočili čudnu spravu. U istom trenutku pokrenuli smo evakuaciju zgrade, i obavijestili policiju. Za to nam je trebalo 5 minuta. Potom je došla policija, protueksplozijski odjel PU Zagrebačke i oni su krenuli sa utvrđivanjem situacije. Istraga je u tijeku”, rekao je direktor društva Porche Inter Auto Vedran Prasnikar.

Pregledom je utvrđeno da je bomba prava, te da je postavljena kod hladnjaka motora, pa je vjerojatno stranka struganje osjetila o ventilator, a ne kraj kotača. Porsche Carrera je bio njemačkih registarskih oznaka, a neslužbeno se doznaje da je vlasnik vozila Hrvat, koji ima tvrtku u Njemačkoj.

Nedavno se vratio i s autom je sad neko vrijeme u Zagrebu, te je nepoznato tko i kada mu je podmetnuo eksploziv ispod auta.

Bomba je deaktivirana oko 16 sati u salonu na Jankomiru.

Foto: Flickr

Odgovori

Sljedeća objava

Kako bi izgledao Ferrari 812 Superfast sa središnje smještenim motorom

Ferrari nije imao 12 cilindrični motor, u neograničenoj seriji, otkako je Testarossa otišla iz proizvodnje 1996. godine. Od tada, ako ste htjeli Ferrari sa središnje pozicioniranim motorom , morali ste se koncentrirati na hiperaute poput Enza ili LaFerraria. Moderni, neizravni nasljednik Testarosse je 812 Superfast, ali što da je Ferrari […]