Bugatti Divo – prva četiri naručena primjerka

Martin K.

Bugatti nije poput normalnih automobila. Naravno, ima popis opcija, izbor boja, nekoliko različitih dizajna alu felgi i slično, ali većina vlasnika ide mnogo dalje od toga. A s obzirom na količinu novca, Bugatti će učiniti gotovo sve što im se svidi.

Bugatti ima tim od 15 ljudi čiji je posao pomoći vlasnicima da pregledaju svoje automobile, često u samoj tvornici Molsheim. Proces, koji također uključuje dizajnera i tehničara, traje oko pet sati, ali navodno je jednom čovjeku trebalo godinu dana da finalizira svoj automobil.

„Neki kupci znaju točno što žele. Ali imamo i kupce kojima detaljno savjetujemo, surađujemo s njima i dolazimo do prijedloga “, kaže koordinatorica prodaje Anne Beynat.

„Kupci često imaju vlastite ideje, poput obiteljskih grbova, nacionalnih zastava, vlastiti logotipa ili posebne sheme boja. Tada ideje pokušavamo implementirati u tehničkom pogledu. Neki kupci odabiru kožu i boju kako bi odgovarali njihovoj torbi ili njihovom omiljenom paru cipela. “

Naravno da svaki Divo vlasnik ima „barem jednog Chirona“, tako da dizajneri već otprilike znaju što će tražiti. I sve dok njihove želje ne “naruše sigurnost vozila ili ne promijene Bugatti logo”, tvrtka će ih drage volje ispuniti.

Ali za takvo prilagođavanje treba vremena – Bugatti kaže da razvoj nove boje može potrajati i do četiri mjeseca, nove kože devet mjeseci, a nove karbonske obloge do 12 mjeseci, jer “postavljaju iste visoke zahtjeve u pogledu materijala i izrade. kao u standardnoj konfiguraciji “. Kako bi zadovoljio kupce dok čekaju, Bugatti šalje fotografije automobila svakih nekoliko tjedana dok se njihov automobil razvija / gradi.

Divo će biti proizveden u 40 primjeraka, a svaki od njih košta više od 5 milijuna eura. Bugatti je objavio slike prva četiri naručena primjerka. Žuto/crni automobil odaje počast starom Type 55, nadahnut omiljenim bojama Ettorea Bugattija. Srebrno/plavi automobil rađen je tako da odgovara Chironu istog vlasnika, crni/crveno/plavi automobil odaje počast francuskoj zastavi, dok bijelo/crna naglašava ideju Divo dizajna.

Foto: Bugatti

Sljedeća objava

(FOTO) Glazbena diva sjela za volan Rimčeve električne zvijeri od 1914 'konja': 'Sve uspješne ljude krasi ista vrlina'

Pjevačica Tereza Kesovija odlučila je dane karantene provoditi na nimalo očekivan način. Naime, na popularnoj društvenoj mreži Instagram objavila je kako se druži s uspješnim poduzetnikom i invovatorom Matom Rimcem, iako se ne navodi kada su točno fotografije nastale. Objavila je fotografiju na kojoj sjedi na vozačevu mjestu jednoga od […]