Cadillac otkrio svoj novi model Escalade za 2021. godinu

Josip J

Cadillac Escalade jedan je od najpoznatijih američkih automobila. Kada kažemo američkih onda to doista i mislimo jer je on u svakom smislu ikona.

Robustan, kockast, nepotrebno velik i kao takav je sve ono što Amerikanci vole. U toj zemlji je i pravi statusni simbol stoga nije čudo da smo ga često mogli vidjeti u spotovima raznih rap zvijezda.

Cadillac je tako predstavio potpuno novi Escalade 2021, potpuno redizajniran s pionirskim tehnologijama koje dodaju novu dimenziju ikoničnom luksuznom SUV-u.

Zahvaljujući ekskluzivnom napretku na tržištu, uključujući zakrivljeni zaslon Organic Light Emitting Diode (OLED), prvi automobilski audio sustav AKG i Cadillacovu priznatu tehnologiju za pomoć vozačima Super Cruise, peta generacija Cadillacovog cestovnog broda proširuje se na više od 20 godine liderstva u ovom segmentu.

Cadillac Escalade potpuno je redizajniran kako bi pružio poboljšanu dinamiku vožnje i značajno veće putničke i teretne kapacitete.

Escaladeov prvi zakrivljeni OLED zaslon nudi više od 38 inča ukupne dijagonalne površine prikaza, s dvostrukom gustoćom piksela od 4K televizora. Ova tehnologija nudi odvažne slike, savršene crne i najveći raspon boja bilo kojeg automobilskog zaslona u proizvodnji danas.

Sustav uključuje tri zaslona: informacijski centar za vozača s dijagonalom dijagonale 7,2 inča s lijeve strane vozača, zaslon s dijagonalom dijagonale od 14,2 inča iza upravljača i infotainment zaslon s dijagonalom od 16,9 inča s desne strane. OLED je tanki za papir, a njegova zakrivljenost pozicionira zaslone za optimalnu vidljivost.

Escalade održava Cadillac-ov potpisni vertikalni rasvjetni element, no nova interpretacija dodaje gladak, vodoravni prednji faktor kako bi ojačao široki, samouvjereni stav. Dvadeset i dva inča velike felge su standardne i pojačavaju Escaladeov odvažni izgled.

Zvuk stvara i pojačava doživljaje. U Cadillac Escalade 2021. godine taj se smisao podiže profesionalnim studijskim zvukom AKG audio sustava s 36 zvučnika koji pokreću tri pojačala.

Uvjerljive performanse s naprednim tehnologijama podvozja, prostranijom unutrašnjošću i vodećim tehnologijama pomoći vozaču spojene su u ponudi poboljšanog vozačkog iskustva. Escalade 2021 ima poboljšani Super Cruise sustav s nekoliko novih značajki i poboljšanja, uključujući automatiziranu promjenu trake. Automatizirana promjena trake omogućit će vozaču da usmjeri sustav da izvrši jednu promjenu trake koristeći pokazivač smjera za označavanje smjera željenog pomaka.

Cadillac Escalade iz 2021. godine nudi više prostora za putnike i njihovu prtljagu. Nova arhitektura i nove tehnologije šasije znatno su proširili unutarnji prostor, nudeći 40 posto više prostora za noge trećeg reda i 68 posto povećanja maksimalnog prostora za teret iza trećeg reda u model standardne duljine.

Najprostraniji Cadillac Escalade ikad je nadopunjen novim i poboljšanim tehnologijama podvozja namijenjenih pružanju preciznog, preciznog iskustva u vožnji koja nudi izuzetnu izolaciju od ceste.

Uvjerljive performanse i dalje su zaštitni znak Escaladea, uz novi 6.2L V-8 motor nudi 420 konjskih snaga (313 kW) uz komparativnu učinkovitost.

Po prvi puta dosad, Escalade se nudi i s 3,0-litrenim turbo-dizelskim motorom koji je dizajniran za proizvodnju snažnog okretnog momenta. Oba motora su usklađena s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Foto: Netcarshow

Sljedeća objava

Ovaj Mercedes iz 1980-ih košta gotovo dva milijuna kuna

Proizveden u vrijeme kada je AMG bio samo još jedan Mercedesov tuner, a krenuli su u izmjenu masivnog kupea W126 S klase ili popularnije SEC. AMG je za W126 ponudio različite razine podešavanja , ali njihov je najpoznatiji 560 SEC Widebody. Do motora ćemo doći nešto kasnije, ali prvo, da […]