Cake – najnoviji električni motocikl za cestu i šumu

Martin K.
Foto: Cake

Švedski proizvođač električnih motocikala Cake upravo su skinuli zavjesu sa svog četvrtog, za cestu homologiranog, člana obitelji, punim imenom, Kalk INK SL. Ovim modelom kompanija je podigla svoju gamu na šest različitih modela.

Novi motocikl koristi isti 10kW motor, bateriju 2,6 kWh i aluminijsku šasiju kao njihovi modeli Kalk OR, Kalk & i Kalk INK. Sa svojih 77kg može dostići maksimalnu brzinu od 90 km/h što je odlično za ljude koji žele istražiti mjesta kojima drugi motocikli jednostavno neće moći pristupiti.

Foto: Cake

Prema Cake-u, domet INK SL je oko tri sata ako vozite po šumi, gdje se uglavnom ne vozi punim gasom. Ovo bi vam trebalo osigurati domet od oko 85 km. No, na cesti, taj broj znatno opada gdje možete očekivati ​​ samo 35 km dosega vozeći oko 70 km/h.

Kalk INK SL nudi tri načina vožnje – Explore za gradsku vožnju, Excite za off-road i Excel za najveći okretni moment i brzinu (ali drastično smanjeni domet).

Vrijeme punjenja od 0-100% navodi se na 2,5 sata od standardne zidne utičnice, što je zgodna stvar jer ne morate tražiti posebnu utičnicu za punjenje kao većina električnih automobila i motocikala.

Foto: Cake

Cake posljednjih nekoliko godina stvara novitete u prostoru za električnu mobilnost, a nedavno su osvojili nagradu Red Dot 2020 za dizajn s komunalnim vozilom OSA što im je drugo takvo priznanje.

Sljedeća objava

MotoGP: Pred nama druga virtualna utrka sezone

U nedjelju, 12.04., imati ćemo priliku gledati drugu po redu virtualnu utrku MotoGP-a. Uz šest najboljih iz prve utrke, u drugoj će im se po prvi puta pridružiti i Valentino Rossi, Danilo Petrucci, Takaaki Nakagami, Tito Rabat i Michele Pirro dok je Cal Crutchlow opravdao svoje ne sudjelovanje tvrdeći da […]