F1: Čekanje je završilo, Formula 1 ponovno na stazi

Martin K.

Ovog vikenda svi možemo odahnuti i reći da se stvari polako vraćaju u normalu. Naime, u austrijskom Spielbergu na poznatom Red Bull Ringu opet grme poznati zvukovi V6 turbaka.

Da tako je, Formula 1 je nakon poduže stanke, napokon, opet sa nama. A svi mi koji smo ovaj trenutak jedva čekali, ponovno možemo vikend provoditi promatrajući vremena krugova i uzbudljivu akciju na stazi.

Vozači su već odradili prva tri treninga te slobodno možemo reći kako je Mercedes ponovno odradio dobru domaću zadaću jer je Hamiltonova dominacija bila vidljiva kroz sva tri treninga. Njegov timski kolega Valteri Bottas na sva tri treninga uzeo je drugu poziciju.

Na prvom treningu Ferrari nije imao ništa s čime bi se mogao pohvaliti jer su Leclerc i Vettel zauzeli 10., odnosno 12. poziciju.

Verstappenov Red Bull puhao je za vratom Mercedesovim vremenima na prvom i trećem slobodnom treningu, dok je na drugom zauzeo tek osmu poziciju.

Osoba koja vjerojatno nije bila nikad sretnija na otvaranju sezone je sigurno Sergio Perez, koji je sa svojim Racing Point bolidom bio konstantan na sva tri treninga te sve treninge završio u prvih 5 (5., 3., 4.). Pa ako se po jutru dan poznaje, Meksikanac bi mogao imati dobru sezonu ispred sebe.

Svi ćemo se složiti da su treninzi jedno, a kvalifikacije i utrka nešto sasvim drugo. Skrivaju li se karte? Možemo li očekivati preokret? Otkriti ćemo već u 15h kada su na rasporedu prve ovogodišnje kvalifikacije.

Foto: Formula 1

Sljedeća objava

F1: Mercedesu prvi startni red, Bottasu pole position

Ono što se nakon slobodnih treninga i očekivalo, ostvarilo se. Mercedes je zaključao prvi startni red, ali ne redoslijedom kako su to treninzi dali naslutiti. Bottas je uspio osigurati pole position sa vremenom 1:02.939 tj. 0.012 sekundi ispred svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona. U zadnjem brzom krugu, kada su svi […]