Da, ovo je Mercedes s BMW-ovim motorom

Josip J

Zamjene motora nisu neobične u današnje vrijeme, a često smo svjedoci spajanja nespojivog, poput “Fiće” s motorom Mercedesa.

U svakom slučaju, ovaj primjer nije toliko radikalan iako bi mogao probuditi strasti među ljubiteljima popularnih njemačkih marki.

Tvrtka Hartge je zapravo stvorila čudovište iz 1988. godine i ambiciozno ga nazvala F1. Možda već znate njegovu priču, ali u osnovi je F1 W124 generacija Mercedes 300E s ugrađenim BMW-om M88 ravnim šestocilindrašem.

Da, to je motor koji je isprva korišten u BMW-u M1, a kasnije se našao i u M635 CSi i u E28 M5.

Hartge, koji je znao staviti velike motore BMW-a u manje bavarske modele, želio je testirati Mercedesovu šasiju s više od 177 tvorničkih “konja”.

Naravno, ovaj model će biti i na prodaju i to na aukciji RM Sotheby’s Essen koji ga opisuju kao “fantastičnu priliku”.

Foto: TopGear

Sljedeća objava

Hyundai predstavio novi Tuscona koji uskoro stiže i u hrvatske salone

Potpuno novi Hyundai Tucson odlikuje se naprednim, eksperimentalnim dizajnom i najmodernijom tehnologijom, postavljajući nove standarde u segmentu kompaktnih SUV-ova. Tucson nudi najefikasniju liniju pogonskih sklopova u svojoj klasi, naglašavajući Hyundaijevu predanost čistoj vožnji, zadržavajući istinski SUV karakter. Potpuno novi Tucson četvrta je generacija Hyundaijevog najprodavanijeg modela, s više od 7 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta […]