MotoGP: Dovizioso slomio ključnu kost na motocross utrci

Martin K.

Andrea Dovizioso odveden je u bolnicu nakon što je u sudaru slomio ključnu kost, dok je u nedjelju sudjelovao u motocross utrci u rodnoj Italiji.

Dovizioso će biti podvrgnut operaciji u nedjelju navečer u Modeni, ali sada će se morati suočiti s bitkom za kondiciju sa samo dva tjedna do početka MotoGP sezone 2020. koja bi konačno trebala započeti 15. srpnja nakon četveromjesečne stanke uzrokovane koronavirusom.

Dovizioso, koji je zdušan motocross vozač, natjecao se u utrci regionalnog prvenstva Emilije Romagne u Faenzi, u blizini svog doma, kada se dogodila nezgoda. Nakon lošeg doskoka, Dovizioso je izgubio stražnji kraj svog motocikla i sletio na lijevo rame..

Dobio je dopuštenje od šefova momčadi na Ducatiju da sudjeluje u utrci i govorio je ranije ovog tjedna o tome kako vjeruje da mu utrke u off-road disciplini pomažu u utrkama MotoGP-a.

“Ducati razumije koliko je ova trka korisna za mene”, rekao je on talijanskoj web stranici GPONE.

„Kako mi je motocross pomogao i pomaže da budem brži u ranim fazama utrke, što je također vrlo korisno iz MotoGP perspektive.

Sažet kalendar za 2020. godinu znači da će biti malo vremena za oporavak jer MotoGP većinu sezone pokušava ugurati u samo nekoliko kratkih mjeseci.

Sljedeća objava

BMW testira novi BMW M5 CS na Nurburgringu

Kako je službeno predstavljane zakazano prije kraja godine, M5 CS primijećen je tijekom nekih testnih krugova oko čuvenog Nurburgringa, a YouTube kanal stateidesupercars uspio je snimiti polukamofliranu limuzinu koji leti kroz zavoje. Iako je bilo pokušaja sakrivanja prednjeg i stražnjeg dijela M5 CS, znamo da BMW želi odvojiti ovaj M5 […]