Ducatijev najmoćniji motocikl uskoro kreće s proizvodnjom

Martin K.

Budući da je zbog pandemije privremeno bio u praznom hodu, Ducati je većini svog osoblja omogućio povratak na posao krajem travnja. I nije trebalo dugo da slijedi još dobrih vijesti, ovaj put direktno od direktora tvrtke Claudio Domenicali putem tweeta.

Konačna predserijska verzija Ducati Superleggera V4 kreće se prema velikim dokaznim terenima u Tehnički centar Nardò u južnoj Italiji. Tamo će motocikl proći sve testove uz vodećeg Ducati test vozača, Alessandra Valia.

Napravljen 1975. godine, objekt Nardò može se pohvaliti s više od 20 različitih konfiguracija staza. To je mjesto koje koriste brojne automobilske kompanije i staza koju Ducati koristi naširoko prije nego što bilo koji novi model dođe u završnu fazu proizvodnje. Za Superleggerau će ovo biti posljednje u dugom nizu koraka kontrole kvalitete prije nego što se prvi kupljeni primjerici budu isporučni kupcima.

Ducati Superleggera V4 teži 158 kilograma u svojoj standardnoj verziji, ako ovaj motocikl možete nazvati “standardnim”. Međutim, u trkačkoj opremi, koja uključuje trkački ispušni Akrapovič, model dolazi sa samo 151 kilogram, a snaga njegovog Desmosedici Stradale V4 motora izbacuje 234ks. Ta brojka, u kombinaciji s sveprisutnim ugljičnim vlaknima na biciklu – koji uključuju šasiju, kotače i karoseriju – daje stroju omjer snage i težine od 1,54ks po 1 kilogramu.

Sigurno da će biti trenutni klasik, tržišno spremna Ducati Superleggera V4 trebala bi započeti službenu proizvodnju ovog tjedna, a proizvodnja će biti ograničena na 500 primjeraka.

Foto: Ducati

Sljedeća objava

Harley-Davidson planira se spasiti prodajom manje motocikala

Harley-Davidson bio je u problemima prije svih obustava zbog koronavirusa, a stvari nisu postale puno bolje u međuvremenu. Ali sada, kad se tvornice H-D-a u SAD-u počinju pokretati, tvrtka ima novi plan kako se ponovno vratiti u igru. Plan je da tvrtka proizvodi manje modela, s manje dostupnih opcija i […]