Dupla kruna za Mazdu: Modeli CX-30 i MX-30 osvojili Red Dot nagradu za dizajn 2020

Josip J

Nove Mazde CX-30 i MX-30 nagrađene su na natjecanju “Red Dot: Product Design 2020”.

Kompaktni SUV CX-30 i prvi Mazdin potpuno električni automobil MX-30 pridružuju se sve većoj listi nagrađenih Mazdinih modela dizajniranih u skladu s filozofijom “Kodo: Duša pokreta“.

Red Dot je natjecanje pokrenuto još 1955. godine i slovi za jedno od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu. Pobjednici u dizajnu proizvoda, ove godine među 48 kategorija, uključujući automobile i motocikle, stječu pravo na korištenje Red Dot simbola, međunarodnog pečata izvrsnosti.

Nova Mazda CX-30 drugi je model ovog japanskog proizvođača automobila oblikovan evoluiranim Kodo dizajnom – jedinstvenim dizajnom čiji se korijeni nalaze u tradicionalnoj japanskoj estetici. Oblikovanje svakog elementa prema principu “manje je više” rezultirao je čistim, prelijepim površinama na CX-30 te je donijelo potpuno originalan izgled u segmentu kompaktnih SUV crossovera.

Visokokvalitetna unutrašnjost Mazde CX-30, osmišljena s čovjekom u središtu, kombinira ergonomsku izvrsnost i najsuvremeniju tehnologiju.

Najnovija dostignuća u Mazdinoj Skyactiv arhitekturi vozila koriste ljudima urođenu sposobnost održavanja ravnoteže kako bi se postigla prirodnija i intuitivnija kontrola vozila. Paleta pogonskih sklopova također sadrži i Skyactiv-X, Mazdin revolucionarni benzinski motor koji pruža učinkovitost dizelskog motora.

Iako zadržava prekrasne, ručno izrađene oblike Kodo dizajna, stil Mazde MX-30 predstavlja istraživanje modernije estetike koja se usredotočuje na futurističke vrijednosti i novi stil života koji polako nestaje.

Ovo su redom osma i deveta Red Dot nagrada za Mazdine Kodo modele nakon nagrada za novu Mazdu 3 2019., MX-5 RF 2017., MX-5, CX-3 i Mazdu2 (jesen 2015.) te prethodne generacije Mazde3 2014. i Mazde6 2013. godine.

Odgovori

Sljedeća objava

Prvi električni Bentley do 2025.g.

Otkad je Bentley objavio da planira elektrificirati svoju gamu do 2023.g., glavno pitanje je bilo koji točno model će prvi doći „pod nož“ za tu svrhu. Autocar sada izvještava da je Bentley započeo konceptualni postupak za električnu limuzinu visokog podvozja, karoserijom sličnom Jaguaru I-Pace, koja će biti predstavljena do 2025. […]