Dva mjeseca nakon obustave rada Harley-Davidson ponovo pokreće proizvodnju u svojim tvornicama u SAD-u

Martin K.

Harley-Davidson nastavlja proizvodnje u svojim domaćim proizvodnim pogonima nakon obustave rada na oko dva mjeseca zbog epidemije koronavirusa. Kultna tvrtka motocikala sa sjedištem u Milwaukeeu obustavila je proizvodnju u ožujku, nakon što je zaposlenik u tvornici u Menomonee Falls u Wisconsinu bio pozitivan na koronavirus.

Harley-Davidson također je zabilježio pad prodaje motocikala zbog globalne pandemije, od koje je umrlo više od 95.000 Amerikanaca. U tvornici u Wisconsinu očekuje se povratak svih zaposleni nakon Memorial Day vikenda. Tvornica u kojoj se proizvode pogonski agregati i sklopovi zapošljava oko 1.000 ljudi.

Tvornica Menomonee Falls planira vratiti sve zaposlene nakon vikenda Memorial Day-a radi pune proizvodnje.“  izjavio je u četvrtak Ross Winklbauer, direktor pododjela.  Tvrtka je uspostavila vrijeme početka rada i postavila barijere između radnih mjesta za promicanje socijalne udaljenosti i zaštitu zaposlenika od infekcije.

“To će za njih biti novo normalno“, rekao je Winklbauer.

Iz tvrtke Harley-Davidson kažu da su započeli planirani fazni pristup obnavljanju proizvodnje u svojim pogonima, “slijedeći smjernice javnog zdravlja i regulatornih tijela te čuvajući zdravlje i sigurnost zaposlenika u svim segmentima”.

“Harley-Davidson je u svim svojim objektima implementirao poboljšane sigurnosne mjere, protokole za podršku društvenoj distanciranosti i jačanju svoje već stroge prakse čišćenja i sanitarne zaštite”, izjavili su iz tvrtke.

Foto: Pixabay

Sljedeća objava

Ducatijev najmoćniji motocikl uskoro kreće s proizvodnjom

Budući da je zbog pandemije privremeno bio u praznom hodu, Ducati je većini svog osoblja omogućio povratak na posao krajem travnja. I nije trebalo dugo da slijedi još dobrih vijesti, ovaj put direktno od direktora tvrtke Claudio Domenicali putem tweeta. Konačna predserijska verzija Ducati Superleggera V4 kreće se prema velikim […]