Elekrtični hatchback iz Cupre- Cupra El-Born

Martin K.

Novi, hrabri, električni hatchback Cupra El-Born, a uzbudljiv je iz nekoliko razloga. Prvo, ovo je prvi hatchback koji se zavrtio na platformi Volkswagen ID.3. Drugo, dokaz je da će Cupra proizvoditi puno više od SUV-ova.

Tehnički detalji su u ovom trenutku prilično rijetki, a iz Cupre su objavili mali skup statistika koje su poprilično nove u svijetu hatchbackova. Preći će 500 kilometara uz jedno punjenje 77kWh baterije, dok se za udaljenost od 260 kilometara može napuniti za 30 minuta brzog punjenja.

Još uvijek nema tehničkih karakteristika za ovaj model, no za pretostaviti je da brojke neće biti za posramiti se jer se radi o izrazito sportskom automobilu.

Druga velika vijest El-Borna jest da će to biti prvi automobil na električnoj šasiji VW Grupe koji će implementirati DCC prilagodljiv ovjes, povezan s paketom pogonskih načina i tipkom ‘Cupra’ koja zasigurno ukrućuje ovjes i oslobađa svu snagu.

U dogledno vrijeme trebali bi saznati sve specifikacije, a ne bi se iznenadili ako bi i „pitomija“ Seat verzija doživjela proizvodnju.

Foto: Seat

Sljedeća objava

Veliki bubrezi i na novom BMW M3

Vrlo močni modeli BMW M3 i M4 trebali bi debitirati kasnije ove godine, a nadali smo se da će samo M4 imati kontroverznu masivnu rešetku na prednjoj strani. Standardna limuzina serije 3 ima normalno proporcionalnu rešetku, no to, nažalost, nije slučaj sa M3, jer smo vidjeli testiranje prototipa M3 s […]