Elon Musk: Tesla će “pojednostaviti” Plaid pogonski sklop jer je postajao „previše složen”

Martin K.
Foto: Pixabay

U rujnu 2019. Tesla je najavila Model S s 3-motornim „Plaid pogonskim sklopom“ i novim „prototipom šasije“, a u narednih  nekoliko mjeseci testirali su Model S prototipe s novim pogonskim sklopom na stazi Nürburgring.

Teslin izvršni direktor Elon Musk prvo je rekao da Tesla Model S s „Plaidom“ pogonskim sklopom i novim stražnjim sjedištima dolazi u listopadu / studenom 2020. godine, međutim nakon još nekoliko testiranja, rekao je da nova inačica modela S s najboljim performansama dolazi na ljeto 2020. godine.

Sada Musk kaže da Tesla radi neke izmjene u Plaid verziji: “Malo ćemo pojednostaviti Plaid. Bilo je previše složeno. “

Nije razjasnio što Tesla planira izmijeniti u sklopu novog paketa Plaid, ali Tesla Model S Plaid prototipovi primijećeni u Nürburgringu prošle godine imali su čudan stražnji spojler i više modifikacija. Čini se da su vozila u biti spremne verzije Model S Performance, što je zanimljivo u kontekstu Tesle koja sada nudi Track package za Model 3 Performance.

Čuli smo ranije ove godine da Tesla radi na novoj bateriji od ~ 110 kWh koja bi trebala produljiti domet modela S preko 600 kilometara sa jednim punjenjem.

Očekuje se da će i nova generacija Roadstera dobiti novi pogonski motor s tri motora, no trebao bi stići nakon nove verzije Model S.

Sljedeća objava

MotoGP: Dorna Sports donosi paket financijske pomoći u iznosu od 9 milijuna eura

Zbog nametnute pauze od pandemije coronavirusa, MotoGP promotori Dorna Sports najavili su financijski paket za održavanje paddocka. Prošlog je tjedna Dorna potvrdila da će dati financijsku pomoć svim neovisnim MotoGP timovima – LCR, Pramac, Avintia, Petronas SRT, Tech3 i Gresini Aprilia – kao i momčadima u Moto2 i Moto3. Ukupni […]