F1: Koliko košta ne utrkivanje

Martin K.
Foto: Unsplash

Svi znamo da su utrke skupe, a momčadi zarađuju novac kada se, zapravo, utrkuju. Osim novca sponzora, timovima Formule 1 plaća se i dio komercijalnih prava za svaku utrku.

U razgovoru za Motorsport.com, šef AlphaTauri (ranije Toro Rosso) Franz Tost rekao je da momčad gubi oko 1,5 do 2 milijuna eura za svaku utrku koja se ne održi. “Ugovori su dizajnirani tako da proporcionalno gubimo prihod ako se utrke ne voze, jer se tada dogovoreni iznos smanjuje”, kaže Tost.

Ako utrke ponovo počnu do srpnja, kao što je i cilj, Tost poručuje da će financijska šteta biti velika. Ali sve duže od toga moglo bi biti katastrofalno.

Direktorica Williamsovog tima Claire Williams ponovila je svoje komentare u razgovoru za Sky Sports. “Veliki dio toga je kada se možemo ponovno utrkivati, posebno za tim poput našeg – jedan od rijetkih preostalih pravih neovisnih timova. Nemamo financijsku podršku kao većina naših protivnika“, rekla je. “Za nas je povratak utrkivanju zapravo presudno ove godine, ali kao što sam rekla, samo kad je to sigurno učiniti.”

Sljedeća objava

Porsche Taycan uskoro sa stražnjim pogonom

Čini se da se njemački proizvođač automobila priprema predstaviti jeftiniju verziju s pogonom na stražnje kotače, navodi se u intervjuu za Car Magazine s šefom Porscheova odijela za istraživanje i razvoj Michaelom Steinerom. Ova novija verzija, koja će se pridružiti Taycan Turbo S, Taycan Turbo i 4S, imat će manju […]