F1: Otkazana Velika Nagrada Francuske

Martin K.

Formula 1 potvrdila je otkazivanje VN Francuske, što je gurnulo najraniji mogući početak sezone na srpanj.

Francuska vlada najavila je početkom ovog mjeseca kako će produžiti postojeće mjere za dodatnih mjesec dana u nastojanju da se spriječi širenje COVID-19. F1 je u ponedjeljak potvrdila da se VN Francuske neće održati 2020.g. čime je postala deseta utrka ove godine koja će biti otkazana.

Eric Boullier, izvršni direktor VN Francuske, rekao je: “S obzirom na evoluciju situacije povezanu sa širenjem virusa Covid-19, VN Francuske prima na znanje odluke koje je objavila francuska država, što onemogućava održavanje našeg događaja. Oči Velike Nagrade Francuske – Le Castellet već se okreću prema ljetu 2021. godine kako bi našim gledateljima ponudili još originalniji događaj u srcu Južne regije.”

Šef F1 Chase Carey dodao je: “Bili smo u bliskom kontaktu s francuskim promotorom tijekom ove evoluirajuće situacije, a iako je razočaravajuće za naše navijače i zajednicu F1 da se francuski Grand Prix neće održati, u potpunosti podržavamo odluku koju su donijele Francuske vlasti u Francuskoj i radujemo se što skorijem povratku Paulu Ricardu. “

To znači da je VN Austrije 5. srpnja sada najranija utrka koju tek treba otkazati. Austrijska vlada počela je ublažavati nacionalnu blokadu, ali još uvijek primjenjuje stroga pravila socijalne distancije. Vlasti u Austriji rekli su da su otvoreni za domaćinstvo utrke iza zatvorenih vrata, a promotori događaja vjeruju da će plan izolacije držati timsko osoblje podalje od lokalne zajednice te da će to povećati šanse da se utrka odvozi.

Sljedeći događaj koji je zakazan nakon Austrije je Britanska Velika Nagrada 19. srpnja, koja je rano jutros najavila da nijedan navijač neće moći sudjelovati ako će se događaj uopće može održati. Očekuje se strogo revidiran raspored nakon što pandemija omogući da se utrke nastave, uključujući dvodnevne trkačke vikende i produžetak na 2021. godinu.

Najmanje osam utrka na tri kontinenta potrebno je da se sezona F1 računa kao svjetsko prvenstvo, a Brawn je rekao da bi se to moglo postići čak i ako se utrke nastave u listopadu.

Sljedeća objava

Bentley podržava lokalnu zajednicu za vrijeme krize uzrokovane COVID-19

Bentley Motors proširio je svoj program “Budi siguran” za zdravlje i sigurnost kako bi se pobrinuo za lokalnu zajednicu u Cheshireu, kao i za kolege iz Bentleyja za vrijeme koronavirusne krize. Tvrtka se fokusira na korištenju svojih specijalističkih vještina za 3D printanje preko 30 000 zaštitnih oklopa i isporučuje ih […]