F1: Sada je službeno, Vettel napušta Ferrari na kraju sezone

Martin K.

Sebastian Vettel potvrdio je na društvenim mrežama kraj suradnje s Ferrarijem zaključno sa sezonom 2020. Četverostruki svjetski prvak u svom je obraćanju zaključio kako više nema obostrane želje za suradnjom.

“Kako biste ostvarili najbolji mogući rezultat u sportu, od vitalne je važnosti da sve strane djeluju u potpunom skladu. Momčad i ja smo shvatili da više ne postoji obostrana želja da ostanemo zajedno i nakon ove sezone”, napisao je 32-godišnji njemački vozač u objavi na svom Instagram profilu.

Kako je napisao, iako mu je Ferrari ponudio manji ugovor, financije nisu razlog prekida suradnje. “Financijski razlozi nisu doveli do ove zajedničke odluke. To nije način na koji razmišljam kod donošenja nekih odluka i nikada neće ni biti”, izjavio je Vettel.

“Ono što se događalo posljednjih mjeseci mnoge od nas je navela na razmišljanje koji su nam stvarni životni prioriteti… Uzet ću si vremena koliko god je potrebno kako bih razmislio o tome što je doista važno kad je u pitanju moja budućnost”, napisao je Vettel zahvalivši navijačima diljem svijeta na podršci.

Ferrari je u svojoj objavi zahvalio njemačkom vozaču na “pet prekrasnih godina”.

Vettel je četverostruki prvak Formule 1, a sve naslove osvojio je od 2010. do 2013. godine za volanom bolida Red Bulla, dok u Ferrariju nije bio toliko uspješan.

Foto: F1

Sljedeća objava

Budi se i autoindustrija: Ford ponovo započeo proizvodnju u europskim tvornicama

Nakon gotovo dvomjesečne obustave uzrokovane pandemijom koronavirusa, od prošlog tjedna, Fordova vozila ponovno silaze s proizvodnih linija u tvornicama u Njemačkoj, Rumunjskoj i Španjolskoj. U prvoj fazi ponovnog pokretanja većine pogona u Europi, proizvodnja započinje s niskim kapacitetima te će se postepeno povećavati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Prednost u proizvodnji […]