Ferrari F399 koncept spreman za LeMans i svakodnevne prometnice

Martin K.
Foto: Sabino Leerentveld

Dizajniran kao glavni konkurent Asotn Martin Valkryieu, a sigurno ćete vidjeti i djelić sličnosti, koncept Ferarri F399 kreirao je automobilski dizajner Sabino Leerentveld kao svoju viziju kombinacije bolida spremnog za LeMans i hiper automobila.

Ferrari F399 koncept jedan je od rijetkih primjera potpuno organskog dizajnerskog procesa koji je krenuo od ideje i stigao do svoje gotove verzije bez normalnog puta koji povezuje to dvoje. Sabino je sjeo i nacrtao ono što je smatrao da trebaju biti prednja i stražnja svjetla automobila i izravno ušao u fazu 3D modeliranja. Izbjegavajući agresivan dizajn koji je također dominirao stvarnim funkcionalnim površinama, Sabino je stvorio koncept koji je nazvao F399. Trkački automobil očito dolazi u Ferrarijevoj klasičnoj crvenoj boji, a ima zatvoreni kokpit, što ukazuje na budućnost u kojoj će vozači Formule 1 biti potpuno zatvoreni unutar svojih bolida.

Sve u svemu, automobil izgleda kao da će rastrgati asfalt, nazvan je po F288 GTO, a F399 je njegov nasljednik.  Iako ovaj koncept neće doživjeti serijsku proizvodnju, svejedno scrollajte prema dolje i pogledajte ovo remek dijelo u nekoliko boja.

Sljedeća objava

Zadnji Porsche 911 991 ide na aukciju za pomoć u borbi protiv koronavirusa

Zadnji Porsche 911 iz generacije 991 poseban je iz nekoliko razloga. Prvo, to je zadnji od 1948 Speedstera. Drugo, ide na aukciju putem aukcijske platforme RM Sotheby’s Online Only. I treće, prihod će se donirati za pomoć u borbi protiv COVID-19 bolesti. Porsche 911 Speedster predstavlja oproštaj za sedmu generaciju […]