Ferrari ima ambiciozan plan za ponovno pokretanje proizvodnje

Martin K.
Foto: Unsplash

Italiju je koronavirus teško pogodio, a većina “nevažnih” tvrtki zatvorila se kako bi zaustavili širenje. Ferrari je kao rezultat toga bio prisiljen zaustaviti proizvodnju automobila u svojoj tvornici u Maranellu, ali sada talijanski proizvođač automobila ima ambiciozan plan za ponovno pokretanje.

Reuters izvještava da Ferrari nudi dobrovoljne pretrage krvi za zaposlenike kako bi utvrdili jesu li sigurni za povratak na posao ili ne. Rezultati se bilježe u aplikaciji koja će upozoriti zaposlenike da li su došli u kontakt s nekim tko je pozitivan na virus.

Ferrarijev šef ljudskih resursa rekao je Reutersu da je zasada  500 od 4000 radnika u tvornici Maranello testirano, a proizvođač automobila sposoban je obavljati 800 testova dnevno.

Govoreći o velikim proizvođačima automobila, američka velika trojka (GM, Ford i Fiat Chrysler) također cilja na ponovno pokretanje proizvodnje u narednim tjednima, a svi su u pregovorima s sindikatom koji nastoji osigurati zaštitu za sve radnike.

Između ostalog, sindikat traži zajamčenu plaću za zaposlenike koji su u karanteni ako se osjećaju bolesno. Sindikat, također, traži da proizvođači automobila testiraju zaposlenike prije nego što se vrate na posao te da svakodnevno pružaju novu osobnu zaštitnu opremu za one koji rade.

Sljedeća objava

F1: Koliko košta ne utrkivanje

Svi znamo da su utrke skupe, a momčadi zarađuju novac kada se, zapravo, utrkuju. Osim novca sponzora, timovima Formule 1 plaća se i dio komercijalnih prava za svaku utrku. U razgovoru za Motorsport.com, šef AlphaTauri (ranije Toro Rosso) Franz Tost rekao je da momčad gubi oko 1,5 do 2 milijuna […]