Fiat 500 s četvero vrata nazvan 500 3+1

Martin K.

Fiat 500 s četvero vrata? Ne, nije riječ o limuzini ako ste na to pomislili. Radi se o standardnom Fiatu 500, ali kako i sam naziv modela govori 500 3+1 (pretpostavljam da su točno toliko sekundi i razmišljali o novom imenu) dodana su jedna vrata.

Da, to je asimetrični automobil, s dodatnim stražnjim vratima na suvozačevoj strani i samo jednim, redovitim vratima za vozača. Ovim potezom omogućeno je Fiatu da nudi bolji pristup stražnjim dijelovima bez promjene veličine ili oblika automobila, iako je njegovoj težini dodano 30 kg.

Ipak, Fiat nam kaže da to ne utječe na okretnost i domet 500-e. Radi se o električnoj verziji najnovije generacije koja nudi 120ks i 320km dometa.

“Treća mala vrata otvaraju se u suprotnom smjeru i, s obzirom na nedostatak središnjeg stupa, znači da putnici straga mogu udobnije uskočiti i lakše utovariti i istovariti velike stvari“, kažu iz Fiata. “S 3 + 1, 500 želi ostati uz kupce koji su promijenili svoje navike i zahtjeve, ali ne i ukus.”

To je daleko manje stilski skok od bilo kojeg od ostalih 500 Fiatovih varijanti, a ujedno je i mnogo suptilniji od Minijeve konverzije s troja na pet vrata.

500 3 + 1 trebao bi i stići na naše tržište, no cijena još uvijek nije poznata.

Foto: FCA

Sljedeća objava

Škoda predstavila novu aplikaciju: Samo prislonite mobitel i on će vam reći koji je kvar u pitanju

Škoda je upravo predstavila novu aplikaciju za pametne telefone pod nazivom “Analizator zvuka“ koja će putem zvuka moći detektirati kvar u motoru. Aplikacija koristi umjetnu inteligenciju i pomaže u brzom i preciznom prepoznavanju potrebe za bilo kakvim servisom. Program bilježi zvukove koje proizvodi vozilo tijekom rada i uspoređuje ih s pohranjenim […]