Fiat Chrysler u pregovorima sa sindikatima o ponovnom pokretanju proizvodnje u Italiji

Martin K.
Foto: Pexels

Fiat Chrysler FCA i sindikati razgovaraju o planovima za poboljšanje zdravstvenih mjera u talijanskim tvornicama kako bi se otvorio put za pokretanje najprofitabilnije proizvodnje čim vlada ukine zabranu rada. Trenutno je na na snazi zabrana koja istiće 13. travnja, a kako nedavni podaci pokazuju da se virus povlaći u Italiji tvornice žele biti spremne na scenariji da već nakon tog datuma mogu početi sa radom.

Mjere koje su predložili sindikati FCA uključuju preuređivanje pogona proizvodnje, preraspodjelu smjena i označavanje poda kako bi se osiguralo da se radnici zadržavaju na udaljenosti od jednog metra, rekao je predstavnik FIM-a Raffaele Apetino, dodajući kako će to neminovno rezultirati sniženom proizvodnjom.

Ostali zahtjevi uključuju testiranje radničke temperature, pružanje sigurnosnih uređaja poput maski za lice i čišćenje prostora tijekom radnog vremena, dodao je Apetino.

Sindikati su također predložili pomicanje obroka do kraja smjene, što bi omogućilo zaposlenicima da odluče izbjegavati kantine i otići pola sata ranije bez gubitka plaće.

“FCA je pokazala veliku spremnost da prihvati naše prijedloge”, rekao je Apetino, dodajući da će sindikati u četvrtak održati sastanak s predstavnicima poduzeća da pripreme sporazum.

“Cilj nam je potpisati ga do kraja ovog tjedna”, rekao je. “Želimo biti spremni ponovo pokrenuti najprofitabilniju proizvodnju nakon Uskrsa, ako vlada to dopusti.”

Proizvođač automobila rekao je sindikatima da ima za cilj ponovno pokretanje proizvodnje na tri talijanske lokacije čim vlada ukine najstroža ograničenja karantene.

To bi bile montažne linije za Jeepov kompas i nove hibridne modele u Melfiju na jugu Italije. Atessa tvornica izrađuje laka gospodarska vozila u središnjoj Italiji. Te pripremne radove za novi električni Fiat 500 u torinskoj tvornici Mirafiori. To bi u početku uključivalo manje od 10 000 radnika od ukupno 55.000 u Italiji.

FCA nije komentirao pripreme mjera, ali glasnogovornik je rekao: “Kao i uvijek, zdravlje i sigurnost radnika bili su glavni prioritet tvrtke”.

Sljedeća objava

Garaža iz snova

Negdje u Wisconsinu, postoji kuća s prilagođena za izlog nekoliko automobila. Koji će od njih trenutno biti izloženi, ovisi o vlasniku kuće koji je ujedno i kolekcionar super rijetkih automobila i kojem očito ne smeta ako digitalno zavirimo u njegovu novu garažu. Kuća, stvorena u roku od dvije godine od […]