Ford Puma ST uočena u Velikoj Britaniji tijekom video snimanja

Martin K.

Ford će uskoro predstaviti sportsku ST verziju svog novog Puma SUV-a, a gotovi automobil, bez kamuflaže, prvi put je viđen u javnosti u Velikoj Britaniji.

Prikazana mjesecima prije no što se očekuje jesensko predstavljanje, Pumu ST je fotografirao prolaznik koji je slike potom objavio na Twitteru. Novi model vozi se na zatvorenom dijelu obalne ceste uz originalnu Ford Pumu, a automobili sa kamerama ukazuju da je riječ o nekoj vrsti promotivnog snimanja.

Kako prenosi portal Autocar, automobil na snimanju dovršen je u svjetlo zelenu boju, a očekuje se da će se ta boja pojaviti i na predstavljanju modela.

Ključno za performanse je istaknuti niži karoserijski prostor koji se proteže oko automobila od prednjeg branika u stilu splitter-a do novog stražnjeg odbojnika dizajniranog oko dvostrukih stražnjih cijevi, istih kao i kod Fiesta ST.

Službeni detalji pogonskog sklopa i podvozja modela još uvijek nisu potvrđeni, ali postoje i neke slike prototipa koji podižu stražnji kotač u zavojima te time daju naslutiti da će Puma ST imati čvršće postavljen ovjes u istom tonu kao i Fiesta ST. Čini se da veliki kotači skrivaju i prednje kočnice većeg promjera, dok se čini da je automobil niži u odnosu na običnu Pumu.

Očekuje se da će Puma ST dijeliti svoj ključni pokretački uređaj, uključujući 1,5-litarski trocilindrični benzinski motor sa 197 KS, s Fiesta ST.

Uz Pumu ST-a slijediti će i službena potvrda da Fordov brend RS neće biti predstavljen na najnovijoj generaciji Focusa, kao rezultat smanjenja CO2 emisije prema europskim zakonima.

Foto: Autocar

Sljedeća objava

Kamuflirani električni BMW serije 3 uočen u javnosti

Električni planovi iz Munchena polako, ali sigurno izlaze na svjetlo dana. Fotografi su snimili potpuno električnu varijantu serije 3, jer BMW želi predstaviti EV varijantu za svaki svoj model. Slike prikazuju automobil koji je vrlo sličan verziji koju trenutno možete kupiti, iako je prekriven kamuflažnim naljepnicama. Osim nedostatka ispušnih cijevi, […]