Fotografije novog Benelli modela izašle u javnost

Martin K.

Benelli možda više nije suparnička tvrtka Ducatiu, talijanski brend kako ga je Andrea Merloni zamislio kad je oživio ime krajem devedesteih. Ali pod sadašnjim kineskim vlasništvom ime se počinje vraćati na staru slavu – a kasnije ove godine novi sportski modeli od 600 kubika obećavaju da će nastaviti taj trend.

Iako su bicikli ugrađeni u Kinu, najnovija generacija strojeva marke Benelli, izrađena pod kontrolom trenutnog vlasnika Qianjianga, znatno je poboljšala one napravljene prije samo nekoliko godina,  a TRK 502 završio je prošle godine kao treći najprodavaniji motocikl u Italiji.

Novi model od 600 kubika prvi puta smo imali prilike vidjeti u dokumentima početkom godine, a 600RR trebao je biti predstavljen svijetu tokom svibnja ili lipnja. Trenutno nije poznato da li je taj datum pomaknut zbog pandemije koronavirusa.

Iako je styling potpuno nov, korijeni 600RR mogu se pratiti prije nego što je firmu kupio Qianjiang 2005. godine. Tada je Benelli upravo dovršio razvoj svog novog četverocilindričnog, 600ccm motora s planovima kako ga staviti u sportski motocikl koji se trebao zvati Quattro.

600RR trebao bi imati oko 80ks što ga stavlja izravno u konkurenciju Kawasaki Ninja 650 i Honda CBR650R, a trebao bi težiti 215 kilograma.

U stvari, Benelli ove godine lansira najmanje tri nova 600 modela. Naked koji bi se temeljio na postojećem TNT600, a uključivao bi i keyless paljenje. Šuška se da je službeni naziv motocikla 600N.

 Iako je pandemija možda odgurnula plan predstavljanja motocikla, prvobitni plan trebao je biti početak proizvodnje u studenom. Na kraju godine trebao bi biti predstavljen još jedan sport-touring model pod nazivom 600GT.

Foto: Benelli

Sljedeća objava

Pogledajte kakve smo bolide Formule 1 trebali gledati ove sezone

Već gotovo izgubljena sezona Formule 1 trebala je više biti evolucija nego revolucija, a velike promjene trebale bi doći 2021. godine. Ovogodišnji će bolidi izgledati slično kao njihovi prethodnici s tim da su jedine stvarne promjene manje metala u prednjim krilima i povratak stare karirane zastave umjesto svjetlosne ploče. Haas […]