Francuskom automobilskom divu potrebna pomoć više nego ikad! Ministar tvrdi: ‘Da, Renault bi mogao nestati”

Martin K.

Renault bi mogao bankrotirati ako u kratkom roku ne dobije pomoć u rješavanju problema koje je izazvala koronakriza, rekao je francuski ministar financija.

“Da, Renault bi mogao nestati”, naglasio je ministar Bruno Le Maire u razgovoru za radio Europe 1. Ministar je istaknuo da Renaultova tvornica u Flinsu ne smije biti zatvorena i da tvrtka mora zadržati što više radnih mjesta u Francuskoj, ali mora voditi računa i o tome da ostane konkurentna.

“Predsjednik uprave Jean-Dominique Senard radi na novom strateškom planu i ima potporu francuske vlade”, naveo je francuski ministar.

U razgovoru za pariški Le Figaro, objavljenom u četvrtak, Le Maire je rekao da još nije potpisao pet milijardi eura državnog zajma Renaultu koji bi kompaniji trebali pomoći da prebrodi pad povezan s pandemijom koronavirusa.

Razgovori se nastavljaju, istaknuo je ministar. “Renault se bori za opstanak. Još nisam odobrio zajam“, rekao je Le Maire.

Izvori su u ponedjeljak za Reuters rekli da je Renault s bankama postigao dogovor o zajmu koji bi uskoro trebao biti predstavljen upravnom odboru a potom bi ga trebalo odobriti ministarstvo financija.

Vlada traži od proizvođača automobila da se u zamjenu za državnu pomoć obavežu na proizvodnju električnih vozila, pošten odnos prema podizvođačima i povratak proizvodnje vezane uz naprednu tehnologiju u Francusku.

Podsjetimo, Francuska država ima 15-postotni udio u Renaultu.

Foto: NetCarShow

Sljedeća objava

Lada tijekom samoizolacije prodala preko 10.000 vozila

LADA je objavila rezultate prvog mjeseca samoizolacije, u travnju je prodaja iznosila 10.055 vozila (uključujući Nivu od 659 jedinica). Lada se prodaje u samo 15 zemalja svijeta tako da moramo priznati da rezultati za ovu marku i nisu loši. TOP-3 najpopularnijih Lada automobila vodili su modeli Grant s rezultatom 3.058 […]