Harley-Davidson ubacuje u višu brzinu novim konceptima

Martin K.

Podaci iz Europskog patentnog ureda potvrdili su da Harley-Davidson radi korak naprijed kada su u pitanju dva motocikla pokretana novim motorom s vodenim hlađenjem koji slijede klasične cafe racer i flat track stilove.

Fotografije prototipa su prvi put nastale krajem prošle godine u dokumentu za investitore, međutim nisu se pojavile u najavi novih modela pa nije bilo jasno kada će se ni da li će se uopće pojaviti. Sada, kada je Harley-Davidson krenuo u zaštitu svih sitnica u dizajnu, možemo reći da potvrđuje da su modeli na putu.

Oba motocikla koriste novi motor koji smo prethodno vidjeli u Pan America motociklu. Pod nazivom ‘Revolution’, motor je u V-twin konfiguraciji pod kutem od 60 stupnjeva sa vodenim hlađenjem, što obećava ogroman korak naprijed u izvedbi za američku marku.

Čini se da i Tracker i Café Racer pokreće 1250ccm motor iz Pan Amerike. Iako su za sada sve nagađanja, malo je vjerojatno da će koristiti motor s manjim obujmom od prirodnih rivala oba modela (Indian FTR1200 i Triumph Thruxton) koji koriste motore od 1200 ccm.

S obzirom da se niti jedan model ne pojavljuje u Harleyevim najavama za budućnost, to nam sugerira da ove strojeve možda nećemo vidjeti najranije do 2021. godine, a modeli najvjerojatnije neće biti u salonima do 2022. godine.

Sljedeća objava

BMW R18 dočekao serijsku proizvodnju

BMW-ov R18 koncept debitirao je prošle godine u Vili d’Este, a sada je napokon u proizvodnji. Koliko se serijski model približava krajnje prekrasnom predratno nadahnutom konceptu? Pa, prilično blizu, zapravo. Glavna značajka R18 je masivni 1,8-litarski horizontalno suprotni dvocilindrični motor. Ovo je najveći bokser koji je BMW ikad ponudio i […]