Honda radi na novom Rebelu – Honda Rebel 1100

Martin K.
Foto: MCN

Do sada nam je Rebel bio dostupan samo kao model od 500 kubika, mali u usporedbi sa većim konkurentima tipa Harley-Davidoson i Indian, ali sada se radi na modelu većeg kapaciteta kako bi povećali privlačnost marke.

Novi motocikl zvati će se Rebel 1100, a pokretati će ga paralelni dvocilindraš od 1082 kubika ugrađen u ovogodišnji model Africe Twin. To bi značilo da sa sadašnjih 45 konjskih snaga, Rebel bi trebao skočiti na otprilike 100ks, ali Honda će vjerojatno prilagoditi motor da daje više okretnog momenta i snagu srušiti na otprilike 95ks. Korištenje Africa Twin motora također daje Hondi mogućnost prodaje DCT verzije.

Uz motor Africe Twin otvraju se mogučnosti i za elektronska pomagala pa ako bi Honda iskoristila IMU (Inertial Measurement Unit) Rebel bi mogao dobiti cornering ABS, lean sensitive traction control i Hondinu comfort opciju za ugodniju vožnju.

Patenti koji su se pojavili sugeriraju da bi šasija mogla dobiti velike promjene, prema uspravnijem položaju, ugodniji ovjes i ljepše komponente kako bi ih uklopila sa povećanom snagom. Takođe, nova elektronika bi mogla uključivati paljenje bez ključa, kontrolu proklizavanja i tempomat.

Cijene za sada nisu poznate, a prvo predstavljanje modela možemo očekivati na EICMA sajmu u Milanu u studenom.

Sljedeća objava

(VIDEO) Leti, leti, leti Suzuki: Velikom brzinom uletio u kružni tok i čudom preživio let

U poljskom gradu Rabienu došlo je do prometne nesreće kada je vozač Suzuki Swifta velikom brzinom naletio na kružni tok koji ga je odbacio visoko u nebo i katapultirao u dvorište obližnje crkve. Vozač je, srećom, ostao živ, a policija istražuje okolnosti nesreće koja se zbila prošle nedjelje. Cijelu je […]