Hyundai predstavio novi Tuscona koji uskoro stiže i u hrvatske salone

Josip J

Potpuno novi Hyundai Tucson odlikuje se naprednim, eksperimentalnim dizajnom i najmodernijom tehnologijom, postavljajući nove standarde u segmentu kompaktnih SUV-ova.

Tucson nudi najefikasniju liniju pogonskih sklopova u svojoj klasi, naglašavajući Hyundaijevu predanost čistoj vožnji, zadržavajući istinski SUV karakter.

Potpuno novi Tucson četvrta je generacija Hyundaijevog najprodavanijeg modela, s više od 7 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta otkako je lansiran 2004. Od toga 1,4 milijuna primjeraka prodano je u Europi. To ga čini najprodavanijim SUV-om na svijetu.

Nudeći elektrificiranu liniju pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova, uključujući hibridne, plug-in hibride i blage hibridne opcije od 48 volti, potpuno novi Tucson stavlja točku na i elektrifikaciji Hyundaijeve SUV flote u Europi. Ostali SUV-ovi koje proizvodi Hyundai su potpuno električna i hibridna inačica modela Kona, NEXO, druga generacija električnog vozila s gorivim ćelijama, te Santa Fe s hibridnim i plug-in hibridnim opcijama.

Potpuno novi Hyundai Tucson postat će treća generacija modela koji će se proizvoditi u Europi u pogonu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) u Nošovicama u Češkoj. Druga generacija Tucsona bio je prvi model proizveden u HMMC-u, što dodatno naglašava Hyundaijevu predanost i posvećenost europskom tržištu.

Dolazak novog Hyundai Tucsona na hrvatsko tržište očekuje se do kraja 2020. godine.

Foto: Netcarshow / Hyundai

Sljedeća objava

MUP je uveo promjene u proceduri prilikom izdavanja vozačkih dozvola

Zahvaljujući tehničkom rješenju te zakonskim izmjenama građani od 24. rujna 2020. godine, prilikom prvog izdavanja vozačke dozvole, više ne moraju prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu Hrvatskog autokluba, već MUP uvjerenje povlači elektronski. Izmjenama propisa te izradom tehničkog rješenja omogućeno je da Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o […]