Hyundai Prophecy EV – najnoviji koncept iz Hyundai-a

Martin K.
Foto: Hyundai

Hyundai je prošlog mjeseca digitalno otkrio svoj koncept Prophecy EV, a sada kažu da je model više od koncepta. Prema Hyundaiju, Prophecy je izlog karakteristika vozila koja će se nuditi u ne tako dalekoj budućnosti.

Hyundai-Kia nema problema s proizvodnjom divnih konceptnih dizajna. Hyundai 45 i Kia Imagine od prošle godine imali su oštar stil koji spaja retro i futurističke elemente, a Prophecy koristi sjajne linije za sportski izgled. Interijer je namijenjen dočaravanju opuštajuće atmosfere.

Hyundai je skupio pozitivne pohvale za Prophecyjev dizajn. Popis superlativa obuhvaćao je: “cool as hell” i “zadivljujući”. Italijanski Quattroruote opisao je Prophecy kao “sportsku limuzinu koja prati linije budućnosti.”

Prophecy pruža obilje zanimljivih rješenja u svijetu konceptnih automobila. Volan je zamijenjen dvijema joystick-ovima. Hyundai kaže da se 90% funkcija vozila kontrolira tipkama na njima, tako da se vozač nikada ne mora ispružiti do ostalih tipki.

Foto: Hyundai

Nije jasno koja će od svih tih novotaria, ako ijedna, doživjeti serijsku proizvodnju. Prophecy također dolazi sa sustavom za pročišćenje zraka:

„Kad razina čestica unutar vozila postane previsoka, aktivira se sustav zraka, uzimajući svježi zrak izvana, filtrirajući ga radi čistoće i cirkulirajući čisti zrak u cijelom vozilu. Štoviše, to se ne događa samo kada automobil vozi, Prophecy nastavlja čistiti zrak i kada radi u praznom hodu ili se puni, pa čak i ako nitko nije unutra.“ – tvrde iz Hyundaija.

Foto: Hyundai

Ove tvrdnje naravno ne treba uzimati zdravo za gotovo, a dok cijeli koncept ne zaživi ostaje nam da se nadamo da ćemo i u budučnosti imati super elegantne sportske automobile koje i ekologija odobrava.

Foto: Hyundai
Sljedeća objava

Tesla pokazala prvi respirator napravljen od dijelova automobila

Kao i ostatak svijeta, nekoliko bolnica u SAD-u imaju povećanu potrebu za respiratorima kako bi se spasili pacijenti koji su oboljeli od jačeg oblika koronavirusa. U izjavama tijekom posljednjeg mjeseca, Elon Musk bio je skeptičan da li će biti potrebno više respiratora jer izvršni direktor vjeruje da je vrhunac epidemije […]