ICON doradio Katanu u stilu 80-tih

Martin K.
Foto: Bikeexif

Nije često da ekipa ICON-a dobije svježe meso. “Naša uobičajena jela sastoje se od starijeg metala, servirana uz zdravu dozu zastarjelih mehaničkih dijelova”, kaže Kurt Walter, direktor dizajna za Portland outfit.

Nije da se žali, njegova posada u prošlosti je ponudila nekoliko hitova koristeći najnevjerovatniji materijale. No, ‘Brand New Jack’ (službeni naziv nove Katane) je drugačiji: zasnovan je na aktualnom modelu Katane koji im je ustupio  Suzuki u SAD-u. Naravno, postojala je i caka u svemu tome. “Kada nas je Suzuki zamolio da se uključimo u djevičansku Katanu, bili smo poput:” Naravno da da! “, Ali tada nam je Suzuki rekao da se mora u potpunosti dovršiti za 30 dana …” Tipično ICON prilagođeni motocikl priprema od 12- 18 mjeseci. Potpuno odstupanje od običaja za rok od 30 dana značilo bi značajan izazov.

Foto: Bikeexif

Kao i svaka gradnja, tako je i započelo s konceptom. “Većina toga se lijepo primilo, a ono što nije brzo je očišćeno vlažnom krpom”, kaže Kurt. “Katana je, tada i sada, oduvijek bila zvijezda. Naš je cilj bio uber-mehanizirano pročelje nove Katane pretvoriti u transformera. Priznajmo, tko ne želi da im se motor s jednim gumbom pretvara u letećeg robotskog lava? “

Brand New Jack ima nekoliko karakteristika prošlih ICON-ovih nadogradnji, uključujući sklonost višestrukim mogućnostima punjenja goriva kroz dvostruke otvore za gorivo u endurance stilu. Obično to uključuje puno rezanja i brušenja i moljenje da tank ne eksplodira u procesu “, kaže Kurt. “Dobra vijest na Katani je da je poklopac spremnika plastičan, tako da su se sve eksplozije održavale ispod palube i nevidljive golim okom!”

Foto: Bikeexif

Nijedan ICON bicikl ne napušta garažu bez nadogradnje premium ovjesa. Tako su se i ovog puta odlučili za Nitron jer im donosi željene karakteristike. Kad su u pitanju rotacijski aspekti Brand New Jacka, posada je duboko ušla u svoje zalihe dijelova i isčupala set 17-inčnih Galespeed naplataka uvezenih iz Japana.  Dizajn „bez rupa” nije nadogradnja performansi, već je samo nešto što radimo jer možemo “, kaže Kurt. Dodane su i Avonove vrhunske 3D Ultra Sport gume.

Foto: Bikeexif

Ispušni sustav bio je zamršeniji. Leo Vince poslao je niz različitih potencijalnih postavki, koje su izrezane i začinjene na dnu. “Ako me sjećanje ispravno služi, većina od Yamahe MT-07 je stavljena”, kaže Kurt. Novi guvernal dolazi iz Driven Racinga, a stavljena je i lagana hidraulična spojka Magur Hymec i glavni kočioni cilindar Magura HC3.

Foto: Bikeexif

Nova Katana ima karakteristike za uspjeh, posebno zato što ima motor od 150 konjskih snaga i u osnovi je na vrlo dovršenom GSX-R1000. Ali stil je privukao pomiješane emocije: neki ga vole, dok drugi osjećaju da je to napravljeno ni sim ni tam. A nama? Nama se sviđa i uživati ćemo u vibri 80-tih.

Sljedeća objava

(VIDEO) Jaguar Land Rover flotom od 160 vozila darovao organizacije koje se bore protiv koronavirusa

Jaguar i Land Rover su na svjetskoj razini rasporedili više od 160 vozila kako bi podržali organizacije koje su na prvoj crti borbe protiv koronavirusa. Ukupno 57 vozila, uključujući 27 novih Defendera poklonjeno je britanskom Crvenom križu za potrebe dostave lijekova i hrane.  Također, timovi Jaguara i Land Rovera u […]