Indian Scout za velike brzine na ledu

Martin K.
Foto: Indian Motorcycle

Prošle godine, za proslavu 100. obljetnice Indian Scout motocikla, Indian se udružio sa Workhorse Speed ​​Shop-om kako bi izgradio pravu pojavu od motocikla sposobnog za velike brzine. Nazvali su ga Appaloosa. Uz nekoliko velikih nadogradnji, kročili su na hladnu rusku zimu povodom Baikal Mile eventa.

Appaloosa se temelji na Indian Scout Bobberu, iako je očito značajno modificiran. Osim aerodinamičke konstrukcije, cijeli je raspored promijenjen osim V-twin motora koji je jedan od rijetkih dijelova prenešenih sa standardnog motocikla.

Kako je motocikl dizajniran za obaranje brzina na asfaltu, preinake za vožnju po ledu nisu bile jednostavne. Kao što je Workhorse saznao, potreno je malo više od toga da stavite druge gume da biste bili konkurentni na ledenoj površini. Tijekom vikenda, temperature su se spuštale ispod nule pa bi se većina tekućina smrznulo, a ni engine management sustav nije pokazivao želju za suradnjom na niskim temperaturama.

Foto: Indian Motorcycle

I dok je ekipa uspjela odvoziti nekoliko pokušaja na 200 metara (1/8 milje) koje su se pokazale obečavajuće, na punom sprintu na 1.6km (1 milja) motor jednostavno nije htio surađivati na punom gasu, a grubi led pritiskao je gume uz karoseriju. Iako nisu uspjeli dostići brzine za koje smatraju da je ovaj motocikl sposoban, svjedno su uspjeli postići brzinu od 180km/h što je za Indian Scout i više nego dovoljna brojka.

Iako ovaj pokušaj smatraju kao neuspjeh, ekipa je puno toga naučila o ovim surovim uvjetima tako da smo sigurni kako ćemo slijedeće godine vidjeti Indian u puno konkurentnijem izdanju. Video o ovogodišnjem pokušaju pogledajte ispod.

Sljedeća objava

MotoGP: Lorenzo komentirao glasine o povratku

Postoje oni, pogotovo sada, koji će reći da je Jorge Lorenzo najavio povlačenje iz svijeta utrka samo da bi prekinuo svoj ugovor sa Hondom. Jer sada, kada prvenstvo 2020.g. nije ni počelo, krenule su glasine da Lorenzo razmišlja o povratku 2021.g. Ove godine sudjelovao je samo na dva dana testiranja […]