Jedan od najboljih automobila ikad napušten stoji i propada

Martin K.

Još jedna nevjerojatna vijest stiže nam iz Kine. Par fotografija koje je ulovio korisnik  cherongermando na instagramu pokazuju kako jedan od najboljih super automobila stoji i propada već nekoliko godina.

Radi se o Porsche Carreri GT koja se nalazi u Ferrari/Maserati auto salonu otvorenom 2005. godine u Kini. Kako se priča, prodaja je počela padati 2007. te je par godina nakon stavljen ključ u bravu ovog auto salona. Carrera GT je imala nekoliko vlasnika prije nego je stavljena u salon, no nije poznato da li je stavljena u prodaju ili samo garažirana tamo.

Fotograf odogovoran za ove fotografije vjeruje kako Carrera stoji tamo od 2012. no osim prašine izgleda u dobrom stanju. Naravno takvo stanje sigurno nije ispod površine.

Serijski broj je 1.255 od 1.270 ukupno proizvedenih, a da stvar bude još gora vjeruje se da je ovo jedan od samo tri primjeraka proizveden u ovoj posebnoj crvenoj boji nazvanoj Zanzibar Red Metallic.

Carrera GT ima 5.7 litreni V10 motor koji je prvotno bio zamišljen za Le Mans, no kako je taj projekt propao Porsche je iskoristio motor te ga upario sa manualnim mjenjačem i napravio automobil koji i dan danas ima posebno mjesto u srcima svih ljubitelja automobila.

Na slikama se može vidjeti da Carreri društvo u salonu prave i Ferrari 575 Superamerica i Corvette Z06.

Budućnost ovog Porschea i ostalih automobila u ovom je trenutku potpuno nepoznata, ali nadamo se da će netko uskočiti prije nego što se dođe do te mjere da budu izgubljeni slučaj.

Sljedeća objava

Baterija Tesle u kombiju starom 40 godina genijalnog imena - Voltswagen

Svi znamo za Teslu Cybertruck, kamion kojim je Elon Musk pokazao svijetu da velike brzine nisu rezervirane samo za hiperautomobile. Iako je izgled Cybertrucka možda podijelio mišljenja, njegove su performanse zasigurno impresionirale sve. Za one koji su privučeni njegovom snagom, ali i dalje više preferiraju klasičan stil postoji rješenje. Naime, Electric Classic Cars, […]