Formula 1: Još jedan klasik iz F1 arhive

Martin K.
Foto: Formula 1

Nakon VN Australije 1986. i VN Monaca 1996. F1 je napravila anketu za gledatelje u kojoj ste mogli dati svoj glas i izabrati reprizu slijedeće legendarne utrke. Od tisuće glasova, više od 44% njih glasalo je za VN Europe 1997, finale zadivljujućeg, intrigantnog dvoboja za naslov između Michaela Schumachera i Jacquesa Villeneuvea.

Williamsov vozač Villeneuve stigao je u Španjolsku 1997. godine, jedan bod iza Schumachera, nakon što je vozač Ferrarija odnio pobjedu na VN Japana i s obzirom na upornost Nijemaca za pobjedom bez obzira na sve, utrka u Jerezu obećavala je uzbudljivu završnicu. Villeneuve bi morao završiti šesti ili bolji, i ispred Schumachera, da bi osvojio naslov.

Napetosti su već bile visoke prije kvalifikacija kad se Villeneuve sukobio s Ferrarijevim Eddiejem Irvineom jer ga je blokirao na treningu. Ali u kvalifikacijama Villeneuve, Schumacher i Frentzen izveli su nevjerojatan podvig. Gurajući svoje bolide do krajnjih granica, uspjeli su postaviti točno isto vrijeme od 1:21.072 u kvalifikacijama i prešli su liniju tim redoslijedom.

Snimka ovog uzbudljivog dvoboja biti će dostupan na službenoj stranici Formule 1 danas od 20h.

Sljedeća objava

(VIDEO) Reinkarnacija ikone: Ovaj legendarni Golf 2 košta poput nove 'sedmice'

Volkswagen Golf ima kultni status u Europi, a njegova druga generacija i dan danas je česta pojava na cestama. Prve dvije generacije tog automobila proizvodile su se u tvornici TAS, u Vogošći kraj Sarajeva, u periodu od 1976. do 1992. godine. Stoga nije ni čuda da brojni Golfovi druge generacije […]