Kakva nostalgija: Bili smo na Oldtimer desantu na Zagreb i ulovili neke legendarne primjerke

Josip J

Subota, 3. listopada, bila je rezervirana za oldtimer vozila na zagrebačkim ulicama.

Tog se dana, naime, održala kultna manifestacija 14. Old school desant na Zagreb, na kojoj se ove godine okupio rekordan broj povijesnih vozila. Riječ je o manifestaciji koja od 2007. povezuje velik broj klubova vlasnika starodobnih vozila iz Hrvatske u jednu cjelinu te inicira novi moment tehničke kulture i promovira unikatnu turističku manifestaciju grada Zagreba.

I zaista, četrnaesto izdanje ove predivne manifestacije bilo je najraskošnije do sada, iako se to zbog aktualne epidemiološke situacije možda i nije očekivalo.

Njih čak 140, desetak motora te jedan bicikl bili su neko vrijeme ‘izloženi’ na parkiralištu na Prisavlju, kod popularne ‘Kockica’, gdje su ih zaljubljenici u automobile mogli razgledati prije nego što je kolona vozila krenula u zajednički obilazak metropole.

U prizorima su jednako uživali kako oni najstariji, koje su ovi prizori vratili u neka davna vremena, tako i oni najmlađi koji su se divili automobilima kakve još do sada možda nisu imali prilike vidjeti.

Bilo je tu svega, do Mercedesa, BMW-a, Fordova Mustanga, a najviše popularnih “spačeka”. Uostalom, da ne nabrajamo svih sto i nešto modela pogledajte galeriju i video.

Sljedeća objava

Maserati predstavio konfigurator za MC20! Evo kako bi izgledao naš

Maserati je nedavno predstavio svoj super sportski automobil u koji tvrtka iz Modene polaže nade da vrati ime Maserati tamo gdje pripada, sa najvećim svjetskim luksuzno sportskim markama. Ime mu je MC20, čini se ko naziv nekog prototipa, no zapravo je skraćenica od punog naziva Maserati Corse 2020. Koliko je […]