Kawasaki objavio novi video o svom budućem električnom motocikli

Martin K.

Kawasaki je otkrio svoj deseti kratki film na YouTubeu u kojem je detaljno prikazan najnoviji razvoj njihovog projekta električnog motocikla „EV Endeavor“.

Umotani u zamračeni set Ninje 300 u prethodnim epizodama, najnoviji kratki video od 20 sekundi prikazuje električnu ispitnu inačicu bez karoserije; otkrivajući digitalnu kontrolnu ploču, minimalističku šasiju i električni motor spojen na vanjsku jedinicu.

Filmska serija dolazi nakon otkrivanja koncepta javnosti na sajmu motocikala Eicma u Milanu, u studenom 2019. Unatoč tome što je već testirao na stazi Autopolis i na japanskim cestama, Kawasaki je tvrdio da je to jednostavno istraživački projekt.

“Ne postoji datum koji bi bio dostupan, samo želimo dokazati ljudima da smo zainteresirani za alternativne tehnologije i mi to možemo istražiti”, izjavio je europski menadžer za odnose s javnošću Martin Lambert prošle godine.

“S Kawasakijevog gledišta, pravimo mostove, avione i svemirske brodove, tako da bi bilo pogrešno pretpostaviti da ako ne napravimo benzinski motocikl, možemo napraviti samo električni. Istražujemo vrste snage, izgled vozila i upotrebu vozila na mnogo drugih načina. “

Za razliku od električnih projekata koje smo vidjeli od nekih drugih proizvođača, ovaj stroj od 219 kilograma koristio je lanac za pogon i četverostupanjski tradicionalni mjenjač. Zbog nevjerojatnog okretnog momenta koji steknite od elektromotora, mnogi električni motocikli koriste samo jedan dugački stupanj prijenosa i potpuno isključuju ručicu mjenjača.

Štaviše, Kawasaki je umjesto da juriša enormne performanse motocikla, odlučio izgraditi nešto što sjedi u sektoru srednje težine s izgledom i dojmom Ninje 650 kako bi se dopao mlađem tržištu.

“Rezultat je stroj koji pruža dobar osjećaj vozaču u skladu s našom cjelokupnom misijom Rideology. Ipak, budite sigurni, nalazimo još mnogo načina za istraživanje kako bismo proširili uzbuđenje upravljanja na dva kotača.”

Lambert je nastavio: “Nismo samo željeli napraviti EV za korisnike električnih motocikala. Započeli smo razmišljanjem šta bi postojeći kupci Kawasakija željeli od električnog motocikla, a osjećaj sudjelovanja koji dolazi od promjene brzina važan je za mnoge motocikliste

Foto: YouTube

Sljedeća objava

Oregon Raceway Park oglašen za prodaju

Izgrađen 2008. godine, Oregon Raceway Park je 3.7 kilometara duga staza sa 16 zavoja, smještena u dolini Grass, Oregon, nešto više od dva sata istočno od Portlanda. Kad su Road & Track magazin 2019. godine na stazu odveli Lamborghini Huracán Evo i Ducati Panigale V4 S, nazvali su ga “tankim […]